DEÜ'den yapilan açiklamaya göre, protokol kapsaminda IBG bünyesindeki ilaç ve asi çalismalarinin fikri ve sinai haklarinin korunma ve ticarilestirme süreçleri DEPARK tarafindan desteklenecek.
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, IBG bünyesindeki ilaç ve asi çalismalarinin Türkiye'nin ulusal saglik politikalarinin güçlendirilmesinde stratejik öneme sahip oldugunu belirterek, "IBG bünyesinde sürdürülen Ar-Ge faaliyetleri, projeler ve arastirmalar, ülkemiz için de öncelik teskil ediyor. Dolayisiyla buradaki fikirlerin ve sinai haklarin hukuki olarak korunmasi gerekiyor. Biz de basta patent olmak üzere birçok konuda DEPARK ve Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisimizin deneyim ve bilgi birikimini, IBG ile paylasmayi hedefliyoruz." ifadelerini kullandi.
IBG Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Ahmet Yozgatligil de IBG'nin hastaliklarin tanisi ve tedavisi için yenilikçi teknolojiler ve ürünler gelistirdigini anlatti. Arastirmacilarin ve bilim insanlarinin fikri ve sinai mülkiyet haklarinin korunmasinin sart oldugunu vurgulayan Yozgatligil, bu baglamda DEÜ ile imzaladiklari protokole önem verdiklerini dile getirdi.
Izmir Biyotip Ve Genom Merkezi Ile Dokuz Eylül Üniversitesi, Is Birligi Protokolü Imzaladi
Sanayi ve Teknoloji Bakanligi'na bagli Izmir Biyotip ve Genom Merkezi (IBG) ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Teknoparki (DEPARK) arasinda is birligi protokolü imzalandi.