Izmir Büyüksehir'e Moloz Isyani

Izmir Büyüksehir'e Moloz Isyani

Izmir Menemenli mahalle sakinleri, bölgedeki moloz dökümleri nedeniyle Izmir Büyüksehir Belediyesini protesto etti. Mahalle muhtari Kadri Kahya, "Izmir’in çöpünü Menemen kaldiramaz. Büyüksehir’in yasattigi aci yeter. Hizmet yapmiyor, en azindan bize çöp getirmesin. 15 gün süre veriyoruz, buraya çam agaçlarini dikecegim" diyerek tepki gösterdi.

Izmir’in Menemen ilçesine bagli Koyundere sakinleri, bölgedeki moloz dökümleri nedeniyle Izmir Büyüksehir Belediyesine tepki gösterdi. 65 mahalle muhtari ve bölge sakinlerinin katildigi protestoda, 2020 yilinda yasanan depremin ardindan Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan apartmanlardan çikan enkaz yiginlarinin bölgeye bosaltildigi belirtildi. Moloz dökümünün deprem sonrasi enkaz yiginlari ile sinirlanmadigini, bölgedeki depolama alanina sik sik moloz döküldügünü ifade eden Gazi Mahallesi Muhtari Kadri Kahya, 15 gün içerisinde sorun çözülmezse bölgeye agaç dikecegini ifade etti.



"Her gün 100 kamyon moloz geliyor"

Muhtar Kahya, “Izmir Büyüksehir Belediyesi, 980 hanenin bulundugu yere deprem atiklarini indirdi. Buna muhtar olarak karsi geldim. ’Disaridan moloz getirmeyecegiz sadece deprem atiklarini getirecegiz’ dediler. Mahalle sakinlerine anlattim. ’Deprem büyük aci. Asbest tozunu yutariz, aciyi içimize çekeriz ama disaridan moloz gelmesin’ dediler. Ama gel gör ki 10 gün önceye kadar her gün 100 kamyon moloz geliyor. Tunç Baskan’a mesaj attim, ’Burasi çok kötü’ dedim dönüs olmadi. Bölge milletvekillerinden dönüs olmadi" dedi.



"Izmir’in çöpünü Menemen kaldiramaz"

Buraya moloz gelemez. 100 metre ileride okul var. Karsimiza 568 daire var. Yanimizda cami var, arkasinda site var. 420 hanenin içine bombayi çekip atmak insanlari kanser yapip öldürmek demektir. Izmir’in çöpünü Menemen kaldiramaz. Büyüksehir’in yasattigi aci yeter. Hizmet yapmiyor, en azindan bize çöp getirmesin. 15 gün süre veriyoruz, buraya çam agaçlarini dikecegim. Ilk kazmayi ben vuracagim. Aricilar, ’Asbestten arilarim ölüyor’ diyor. Arilarin ölmesi insanlarin ölmesi demektir. Doga katliami istemiyoruz. Menemen’in çöp olmasini istemiyoruz. Burayi kaldirmazlarsa 15 gün sonra bu kalabaligin üç misli gelip buraya agaç dikecegiz. Gece saatinde bile buraya moloz dökülüyor. Menemen, Izmir Büyüksehir Belediyesinin çöplügü mü? Izmir belediye baskani Izmir’e sahip çikacak. ’Hizmete arka mahallelerden baslayacagim’ dedi ama zulme arka sokaklardan basladi.

Ya burayi durdururlar ya da 15 gün sonra gelip çam agaçlari dikeriz. Menemen’in çöp olmasini istemiyoruz” ifadelerini kullandi.

Vatandaslar, "Menemen çöplük degildir" sloganlari atti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile