İzmir'de 47 bin aileye 150'şer TL bayram yardımı yapılacak

İzmir'de 47 bin aileye 150'şer TL bayram yardımı yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan bayramı öncesinde 47 bin aileye, 150'şer TL olmak üzere toplam 7 milyon 50 bin Lira'lık maddi yardım yapacak. Belediye, şu ana kadar 40 aile erzak yardımı yaptı, bayram'a kadar bu sayı 50 bine ulaşacak.

 

Sosyal Dayanışma Projesi kapsamında , ihtiyaç ; sahibi 47 bin aileye maddi yardım yapma kararı alan belediye , bu yıl yardım miktarını 100 TL ' den 150 TL ' ye ç ; ıkardı .

Belediyeden yapılan aç ; ıklamada , yardım dağıtımında izdiham olmaması iç ; in paraların aç ; ılan banka hesaplarına yatırılacağı bildirildi .

Evlerine gö ; nderilen mektubu alan vatandaşlar , kendilerine en yakın banka şubesine giderek adlarına aç ; tırılan hesaptan 150 ' şer TL ' lik bayram yardımlarını ç ; ekebilecek .

Yardıma muhtaç ; yaşlı , engelli , dar gelirli ve şehit aileleriyle gazilerin yararlanacağı projede toplan 7 milyon 50 bin TL dağıtılacak .

İşsizlik ve yoksulluk nedeniyle binlerce ailenin bayram sabahlarını sevinç ; le karşılayamadığını sö ; yleyen İzmir Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu , ' Yoksul vatandaşlarımıza her bayram ö ; ncesi olduğu gibi , bu bayram da maddi yardım yaparak sıkıntılarını bir nebze de olsa hafifletmek istedik ' dedi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile