Izmir'de 54 Sanikli Organize Suç Örgütü Davasi Devam Ediyor

Izmir'de organize suç örgütüne yönelik dava kapsaminda 54 sanigin yargilanmasina devam edildi.



Elebasiligini Binali Camgöz'ün yaptigi iddia edilen suç örgütüne yönelik dosya ile Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz’ün "Silahla kasten yaralamaya azmettirme" iddiasina iliskin dosyanin birlestirildigi ve 12’si tutuklu 54 sanigin yargilandigi davanin durusmasi görüldü.

Izmir 9. Agir Ceza Mahkemesince görülen durusmaya tutuklu saniklar Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilirken, tutuksuz saniklar ile taraf avukatlari salonda hazir bulundu.

Foça Belediye Baskani Gürbüz ise durusmaya katilmadi. Baskan Gürbüz'ün avukat Soner Akgül, müvekkilinin bu davanin magduru oldugunu savundu.

Gürbüz'ün olayla ilgisi olmadigini öne süren Akgül, sunlari kaydetti:

"Kiliç kardeslerin iddiasina göre müvekkilimin olaydan 2 gün önce çay bahçesine geldigi söylendi. Kamera kayitlariyla müvekkilimin çay bahçesini ziyaret etmedigi görülmüstür. Eylemden hemen sonra olay yerine geldigi söylense de oraya gitmedigi tespit edilmistir. Vezir isimli sahsin Kiliç kardesler tarafindan yalanci taniklik yapmasi için baskiyla yönlendirildigi ortaya çikmistir. Müvekkilimize iftira atilmaktadir. Tüm deliller toplanmistir. Kendisine santaj yapilmistir. Ölüm tehdidi almistir. Bu davanin müstekisiyken magduru olmustur. Dosyadan çikarilmasini talep ediyoruz."

Mahkeme heyeti, saniklarin savunmalarini almasinin ardindan, tutuklu saniklarin tutukluluk hallerinin devam etmesine, Fatih Gürbüz’ün dosyadan çikarilma talebinin reddine, firari Binali Camgöz’ün yakalanmasinin beklenmesine karar vererek durusmayi erteledi.

- Olay

Izmir Cumhuriyet Bassavciligi, organize suç örgütlerine yönelik sorusturma kapsaminda Binali Camgöz'ün elebasi oldugu yasa disi yapilanmayla ilgili 38 sanik hakkinda iddianame hazirlamisti.

Iddianamede saniklarin karistiklari iddia edilen 13 olaya iliskin dosyanin birlestirildigi, bu olaylar arasinda Çigli Belediye Baskan Yardimcisi Ali Riza Koçer'in 11 Ocak 2020'de silahli saldiriya ugramasinin da yer aldigi bildirilmisti.

Toplam 38 sanik hakkinda "suç islemek amaciyla kurulan örgüte üye olmak, kasten yaralamaya tesebbüs, kasten öldürmeye tesebbüs, mala zarar verme, atesli silahlar ve biçaklar ile diger esyalar hakkindaki kanuna muhalefet etmek, silahla yagmaya tesebbüs" gibi suçlardan dava açilmisti.

Müsteki Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz hakkinda da daha sonra "Vücutta kemik kirigi olusturacak nitelikte silahla kasten yaralamaya azmettirme" suçlamasiyla ek iddianame hazirlanmis ve bu dosyayla birlestirilmesiyle sanik sayisi 54'e çikmisti.

Yurt disinda oldugu belirtilen suç örgütü elebasi Binali Camgöz, firari olarak araniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile