Izmir'de 'Çocuk' Zirvesi

Izmir'de 'Çocuk' Zirvesi

Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Arastirma Merkezi, Türkiye’de ‘çocuk’ odakli çalismalar gerçeklestiren birimlerden uzman isimleri, iki gün sürecek çalistayda bir araya getirecek.

Üniversiteler bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Arastirma Merkezi yöneticilerinin katilimiyla düzenlenecek çalistay, çocuk haklari konusunda kurumlar arasindaki is birliginin artmasi adina da örnek ve etkili bir adim olacak. 18 Ocak Persembe günü saat 09.30’daki ilk oturumla baslayacak Çocuk Haklari Odaginda Çocuk Üniversiteleri Çalistayi, önümüzdeki dönemde yapilacak projelere iliskin yetkili kurumlara da yol gösterecek. Çalistayda, farkli üniversitelerden ögretim üyelerinin yani sira belediye, sivil toplum kuruluslari ve UNICEF yetkilileri de konusmaci olarak yer alacak.

Izmir Ticaret Odasinin ev sahipliginde gerçeklesecek çalistay ile ilgili bilgi veren Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Ögretim Görevlisi Ezgi Oral Bozkurtoglu, Türkiye genelindeki çocuk üniversiteleri ve çocuklarla çalisan pek çok birimin bir araya gelecegi kapsamli çalistaylardan birine imza atacaklarini belirtti.

Çocuklarin, gelecege birakilacak en degerli miras oldugunu vurgulayan Bozkurtoglu, “Uygulama-arastirma merkezlerinin, fakültelerin, belediyelerin ve sivil toplum kuruluslarinin yöneticileri, çalistayimizda yer alarak gelecegimizin güvencesi olan çocuklarimiz için neler yapilabilecegini tartisacak. Projelerini, fikirlerini ve iyi uygulama örneklerini paylasacak. ‘Çocuk haklari anlaminda çocuk üniversiteleri ne yapar?’, ‘Dijital medyada çocuk haklari’, ‘Afetler sonrasi çocuk haklari’ ve ‘Iklim krizi ve çocuk haklari’ gibi çok önemli konu basliklari belirledik. Ayrica çalistayimizda; ilgili bakanliklarin, belediyelerin, sivil toplum kuruluslarinin Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Arastirma Merkezlerinden neler bekledigini de konusacagiz” dedi.

Bozkurtoglu, çocuk alaninda çalisan tüm temsilcileri, Izmir Ekonomi Üniversitesi Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Arastirma Merkezinin ev sahipliginde Izmir Ticaret Odasi Konferans Salonunda gerçeklesecek olan çalistaya davet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile