Izmir'de DSI Isçilerinden Düsük Maasa Tepki

Izmir'de DSI Isçilerinden Düsük Maasa Tepki

TES-Is Izmir 1 No’lu Sube’ye bagli DSI 2. Bölge Müdürlügü çalisanlari, düsük maas ve vergi diliminin yüzde 10’a sabitlenmesi için eylem yapti.

DSI 2. Bölge Müdürlügü önünde yapilan açiklamada konusan TES-Is Izmir 1 No’lu Sube Baskani Muharrem Ekim, DSI’de çalisan üyelerin alim güçlerinin düstügünü ifade ederek vergi dilimlerinin sabitlenmesine iliskin kendilerine 495 adet imzali dilekçe sunuldugunu belirtti.

Ekim, bu dilekçeleri Türk-Is ve TES-Is genel merkezlerine ilettiklerini ifade etti.



“Vergi dilimi yüzde 10’a sabitlensin”

Mevcut vergi sisteminin isçileri kayba ugrattigini vurgulayan Ekim, “Ocak ayinda en düsük isçi ücreti 27 bin lira, yüzde 15 vergi. Nisan ayinda en düsük isçi ücreti 25 bin 350 lira, yüzde 20 vergi. Bu hesapla Nisan, mayis ve haziran aylari gelir kaybi 4 bin 950 lira. Yillik genel toplam kayip miktari ise 17 bin 790 lira. 27 bin lira ücretle çalisan bir isçinin gelir vergisi yüzde 10’a sabitlenirse kazanci ayda 3 bin 266 lira ve yilda 39 bin 200 lira olacak” diye konustu.

Ek protokolü de bir benzetme ile elestiren Ekim, “Önerilerimiz acilen tek bir protokol yapilarak TÜIK’in cebimizden aldigi, çocuklarimizdan aldigi ücretleri tek protokolle yüzde 65 geri almalarini talep ediyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile