İzmir'de emlak dolandırıcıları yakalandı

İzmir'de konut satma vaadiyle eşi kanser hastası olan bir kadının 46 bin 600 TL parasını dolandırdığı ileri sürülen emlakçı ile icralık daire satışı y

İzmir'de konut satma vaadiyle eşi kanser hastası olan bir kadının 46 bin 600 TL parasını dolandırdığı ileri sürülen emlakçı ile icralık daire satışı yaptıklarını söyleyerek peşinat aldıkları kişiyi dolandırdıkları iddia edilen iki emlakçı yakalandı.

Polise başvuran A.S. (42), ev satın almak amacıyla para verdiği emlakçı tarafından dolandırıldığını iddia etti. Kanser hastası kocasının bakımını üstlendiği söyleyen A.S., daha önce sattıkları evlerinden kalan ve temizliğe giderek biriktirdiği paralarla ev satın almak istediğini, gazete ilanından ulaştığı emlakçının kendilerine Eşrefpaşa semtindeki inşaat halinde bir apartman dairesini gösterdiğini ve almak üzere üç ay önce anlaştıklarını belirtti. 46 bin 600 TL parayı aldıktan sonra inşaat sebebiyle tapu işlemlerinin uzadığını söyleyerek kendisini oyalayan emlakçı M.B. ve birlikte çalıştığı A.N.O.'nun, teminat olarak bir gecekondunun hissesinden 10'da pay verdiğini, daha sonra tehdit ederek geri aldığını öne süren A.S., zanlıların emlakçı dükkanını kapattığını kaydetti. Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, emlakçı M.B.'yi Buca'da yakalayarak gözaltına aldı. Hakkında kötü muamele suçundan yakalama kararı da bulunduğu belirlenen M.B., dolandırıcılık suçlamasıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

İCRADAN SATIN ALIYORUZ DİYE DOLANDIRDILAR

Narlıdere ilçesinde ise polise başvuran E.Y. ve T.Y. kardeşler, bir gazetede yayımlanan, "icralık dairenin uygun fiyata satıldığı" ilanı üzerine emlakçılık yapan Y.P. adlı kadın ve Z.A.T. ile irtibat kurduklarını, daireyi bina dışından gösteren bu kişilerin 40 bin TL paralarını peşinat olarak aldığını, daha sonra daireyi alamadıklarını, ihaleye çıkarılacağı ve ihalenin ertelendiği gibi sözlerle kendilerini uzun süre oyaladıklarını ve paralarını da geri vermediklerini iddia etti. Y.P. ve Z.A.T., polis tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen iki zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet yetkilileri, son dönemde şartları uygunlaşan konut kredileri sebebiyle birçok kişinin ev satın almak istediğini ancak dolandırıcıların bunu fırsat bilerek ev satma vaadiyle dolandırmaya çalıştığını kaydetti. Yetkililer, vatandaşlara satın alacakları konutun tapusunu ve durumunu görmeleri, satış işlemlerini de bu şartlara göre yapmalarını uyarısında bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile