Izmir'de Fiyat Listesi Denetimi

Izmir'de Fiyat Listesi Denetimi

Izmir’de Ticaret Il Müdürlügü ekipleri tarafindan, Alsancak semtindeki bazi kafe ve restoranlarda fiyat listesi denetimi gerçeklestirildi.



Izmir Il Ticaret Müdürlügü ekipleri, kentte faaliyet gösteren kafe ve restoranlarda tüketicilerin magdur edilmemesi adina fiyat listesi denetimi gerçeklestirdi. Kontrollerde isletmelerin fiyat listesi koyup koymadigina dikkat edilirken, Fiyat Etiketi Yönetmeligi kapsaminda, tüketicilerin yiyecek ve içecek hizmeti sunulan isletmelere girmeden önce kapi girislerinde tarife ve fiyat listelerini görebilmesi, tüketicinin fiyat karsilastirmasi yaparak tercihte bulunabilmesi saglanarak, tüketicilerin bilgilendirilmesi, ekonomik çikarlarinin en üst seviyede korunmasi ve olabilecek magduriyetlerin engellenmesi hedeflendi.

Öte yandan ekipler, kapi girislerindeki fiyat listesinin yani sira servis yapilan masalari da kontrol ederek masalarda fiziki menü bulunup bulunmadigini da denetledi. Söz konusu menülerde ürünün ayirici özelligi, tüm vergiler dahil satis fiyati ve fiyatin uygulanmaya baslandigi tarihin bulunup bulunmadigi, menüdeki fiyat ile kasada tahsil edilen fiyat arasinda fark olup olmadigi gibi hususlar da yine ekipler tarafindan denetlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile