İzmir'de Hırsızlık Şebekesine Operasyon

İZMİR - İzmir'de hırsızlık amaçlı çete kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir, Manisa ve Aydın'da çeşitli hırsızlık olaylarına karıştığı ileri sürülen hırsızlık şebekesinin üyeleri, Aliağa ilçesinde iki evden hırsızlık yaptıktan sonra kaçtı. Görgü şahitlerinin ifadeleri doğrultusunda şüphelilerin kaçtığı aracın marka ve modelini belirleyen ekipler, otomobilin kiralık olduğunu tespit etti.

Kentin farklı noktalarındaki MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, hırsızlık olaylarına karıştığı belirlenen aracı tespit etti. Kiralık araçtakilerin kimlik ve adres bilgilerine ulaşan polis, Aliağa, Karabağlar, Buca ve Alsancak'ta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan Ö.D,B.D,A.Y ve A.Ö ,emniyetteki işlemlerinin ardından "Hırsızlık yapmak amacı ile suç örgütü kurmak" ve "nitelikli hırsızlık" suçlamaları ile Aliağa Adliyesine sevk edildi.

Şüphelilerden Ö.D ve B.D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. A.Y, denetimli serbestlik kapsamında, hırsızlıktan 20 ayrı suç kaydı bulunduğu belirtilen 15 yaşındaki A.Ö. ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. R.K ve Y.S. ise aranıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile