Izmir'de Orman Yanginlarini Önlemek Için Vatandaslara Duyarlilik Çagrisi

Orman Bölge Müdürü Zafer Derince: 'Önleme bazinda aldigimiz kararlar vatandas ormana gidip piknik yapmasin, sigara içmesin, ates atmasin diye. Kararlara tüm vatandaslarimizin duyarli olmasini bekliyoruz'

Izmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, Izmir'de yangin sezonu öncesi alinan karar çerçevesinde bazi ormanlik alanlara girislerin yasak oldugunu belirterek, bu konuda tüm vatandaslardan duyarlilik beklediklerini ifade etti.

Derince, AA muhabirine, orman yanginlari açisindan hassas bir konumda bulunan Izmir'de Orman Yanginlariyla Mücadele Komisyonunun 14 Nisan'da aldigi kararla 1 Haziran'dan 31 Ekim'e kadar bazi ormanlik alanlara girislerin yasaklandigini hatirlatti.

Bu kararlarin her yil alindigini ve vatandasin duyarliliginin beklendigini dile getiren Derince, "Yanginlarla üç sekilde mücadele ediyoruz. Halkin bilinçlendirilmesi, önleme ve söndürme. Önleme bazinda aldigimiz kararlar vatandas ormana gidip piknik yapmasin, sigara içmesin, ates atmasin diye. Kararlara tüm vatandaslarimizin duyarli olmasini bekliyoruz." dedi.

Izmir Orman Yanginlariyla Mücadele Komisyonunun 1 Haziran'dan bu yana geçerli olan kararina göre girislerin yasaklandigi ormanlar arasinda sunlar bulunuyor:

"Çiçekli, Atatürk, Karacadag, Kavaklidere, Dikmendagi, Çatalkaya, Baspinar, Foça, Uzunkuyu, Parsa, Findiklidere-Çaglan civari agaçlandirma sahasi, Kirkgeçit-Çatalçam, Karadere, Yamanlar-Karagöl, Meryemana, Mehmetler, Korucuk, Nif Dagi, Kartal, Doganbey, Armutlu-Bayramli yol güzergahi, Kurudere Köyü hudutlarindaki tüm ormanlar-Kestane Deresi, Aliaga merkez ormanlari, Pinarcik ormanlari, Buca-Sarniç ve Oglananasi"

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile