İzmir'de sahte kredi kartı şebekesi çökertildi / Sahte kredi kartı şebekesi otelde âlem yapmış

İzmir polisinin dört ilde sahte kredi kartı imalatı yapan bir şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 15 kişi, emniyetteki işlemleri

İzmir polisinin dört ilde sahte kredi kartı imalatı yapan bir şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 15 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlıların yaklaşık 500 bin liralık dolandırıcılık yaptığı, bazı şebeke üyelerininse bu paralarla otellerde âlem yaptığı iddia edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçlar Büro Amirliği ekipleri, C.S. (47) elebaşılığındaki suç örgütünün Rus hackerlardan para karşılığı elde ettiği yerli ve yabancı kişilerin kimlik bilgileriyle sahte kredi kartı dolandırıcılığı yaptığını belirledi. Takibin ardından İzmir, Antalya, Bursa ve İstanbul'da belirlenen adreslere eşzamanlı operasyon düzenleyen polis, 20 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan beşi ifadelerinin ardından serbest bırakılırken C.S., B.B. (22), E.S. (26), O.E. (26), H.Ş. (27), E.R.Ö. (28), U.Z.A. (26), O.E. (30), F.K. (32), M.K. (32), M.A.K. (31), M.A. (31), A.S. (39), U.Ö. (31). ve M.K.Y. (46) örgütlü kredi kartı dolandırıcılığı ve sahteciliği suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Şebeke üyelerinin, Rus hackerlardan para karşılığı elde ettikleri gerçek kişilerin banka bilgileriyle sahte kredi kartı yapıp kuyumcu, telefoncu, gözlükçü ve turizm sektöründeki anlaşmalı işyerlerinde mal alım satımı yapmadan, komisyon karşılığında kullanarak haksız kazanç sağladığı ileri sürüldü. Zanlılara ait ev, işyeri ve araçlarda yapılan aramalarda ise 17 adet sahte kredi kartı, 5 adet bilgisayar, 1 adet sahte kart imalatında kullanılan enkoder cihazı, 2 adet flaş bellek, 3 adet hafıza kartı, 2 adet Rusya'ya gönderilen paraların makbuzu, 1 adet av tüfeği, 13 adet cep telefonu, 4 adet POS cihazı ve sahte kredi kartlarına ait yüzlerce slip ele geçirildi. Örgüt üyelerinin, kredi kartı dolandırıcılığından elde ettikleri paralarla âlem yaptığı da öne sürülürken U.Z.A.'nın, bir otelde kadınlarla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Polis, şebekeye yerli ve yabancı kişilerin banka bilgilerini temin edenbeş Rus hakkında da Interpol'e yazı gönderdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile