İzmir’de Sivas Günleri Başladı

İzmir’de Sivas Günleri Başladı

İzmir’de Ege Bölgesi Sivas Günleri Kültür ve Sanat Festivali düzenlenen törenle başladı.


7-10 Kasım tarihleri arasında Fuar Alanı 2 No’lu Hol’de düzenlenen Ege Bölgesi Sivas Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış törenine siyasetçiler akın etti. Törene CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, BBP İl Başkanı Ahmet Bereket, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın yanı sıra aralarında CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Hüseyin Aslan’ın da bulunduğu çok sayıda aday adayı katıldı.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp yaptığı konuşmada, kentin tarihi ve yeşil dokusu ile birlikte bir kültür başkenti olduğunu belirterek, hemşehrilerini ve İzmirlileri fuara beklediklerini söyledi.

Başkan Ürgüp, “Sivas yöresinin mahalli ve kültürel özelliklerinin tanıtıldığı gurbetteki hemşehrilerimizin bir araya gelmesini sağlamaktadır. Sivas kütüğüne kayıtlı olsa da olmasa da insanlar doydukları yerde aidiyetlik hissederler. Dolayısı ile hem İzmirli hem Sivaslı olmuş oluyorlar bir manada. Yapılacak etkinliklerde en önemlisi Sivas’ın kültürünün tanıtımının yapılacak olmasıdır. Sivas, Türkiye’nin her yerinde hemşehrileri olan bir şehirdir. İzmir’de genel manada çok güzel bir vatan parçası, güzel insanları barındıran bir coğrafyadır. Sivas Belediye Başkanı ve Sivaslı olarak burada üç gün düzenlenecek olan etkinliklere destek vermek istedik. Sivas ki Anadolu’nun en önemli bir şehridir. Sivas dikkat ederseniz özellikle Sivas Kongresi’ne katılan delegelerin kara kalemle çizilen resimlerini fuar girişine koyduk ve bunu ön plana çıkarmak istedik. Sivas’ı görmemiş olan, başta Sivaslı olan ve meraklılarını kente bekliyoruz. Sivas’ı görenler yeşil dokusu ile şaşırıyorlar. Sivas bir kültür başkentidir. Sivas’ın Türk kültürüne katkıları da söz konusudur” diye konuştu.

Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu Başkanı Emin Karaçuha ise, Sivas Günleri nedeniyle açılan stantlarda kentin yerel ve kültürel özelliklerini yansıtan el işlerinin, yemeklerin sergilendiğini belirterek, kentin Osmanlı ve Selçuklu dönemindeki önemini, 4 Eylül Kongresi’ni anlattı.

Törende konuşan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz da, “Davete katılma zorunluluğu hissettik, çünkü İstanbul ve Ankara’da çeşitli organizasyonlara katılıyorduk ancak İzmir’de ilk kez böyle bir organizasyon oluyor. Bu tür organizasyonlar hem ticari hem de sosyal açıdan ilişkileri geliştirdiği için bizler de kulübümüz adına destek vermek istedik” dedi.

Sivas Günleri’nde en büyük ilgiyi yavru kangal köpekleri gördü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile