İzmir'de Tedavi Gören Filistinli Yaralılar

İzmir Valisi Mustafa Toprak, yarın akşam 28 Filistinli yaralının daha İzmir'e gelmesinin öngörüldüğünü söyledi.

Vali Toprak, beraberindeki İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, yetkililer ve doktorlarla kentteki Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören 19 Filistinli yaralıyı ziyaret etti.
Yaralılara şifa dileyen, Türkiye Cumhuriyeti'nin, hükumetin, Türk halkının, Filistinliler'in yanında olduğunu söyleyen Vali Toprak, yaralılara ve refakatçilerine bazı temel ihtiyaç malzemeleri verdi.
Toprak, ziyaretler sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükumeti, Türk halkının Filistinlilerin acılarının giderilmesi noktasında bir bütün olarak hareket ettiğini, bu çerçevede her türlü yardımın, yaralıların sağlıklarına kavuşturulması için gerekenin yapıldığını anlattı.
18 Eylül'de kente gelen 21 yaralıdan 2'sinin yakınlarının İstanbul ve Ankara'da olduğu için bu kentlere gittiğini, şu anda İzmir'de 19 yaralının tedavilerinin en iyi şekilde yapıldığını dile getiren Vali Toprak, şöyle konuştu:
"Tedavileriyle ilgili herhangi problemleri bulunmuyor. Refakatçilerin burada kaldıkları süre içinde hastalarla durabilmeleri için özel odalar hazırlandı. Bizden 3 talepleri oldu. İletişim kurmaları gerekiyor. Konak Kaymakamlığı aracılığıyla telefon verilmesi, kontör yükleme gibi hizmetler yapıldı. Hasta ve refakatçilere gündelik ihtiyaçları için cep harçlığı verildi.

Bir de normal yaşam içinde terlik, eşofman, havlu gibi günlük hastane ihtiyaçları için malzemeler verildi.

Yarın akşam itibariyle 28 Filistinli yaralı kardeşimizin İzmir'e gelmesi öngörülüyor. Yarın sabah Ankara'dan bir askeri uçak tedavisi bitenleri götürecek, 28 tane hastamızın intikal edebilecek olanlarını İzmir'e getirecek. Sistem dahilinde bu yaralıların, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesini de devreye sokarak 4 hastanemizde tedavileri yapılacak."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile