Izmir'de Yeni Nesil Kahveciler Yetisiyor

Izmir'de Yeni Nesil Kahveciler Yetisiyor

Izmir Kahveciler Odasi gençlere öncelik vererek is garantili günlük 140 lira harçlikla Barista kurslari düzenliyor.



Izmir Kahveciler Odasi, Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan Kahvehane-Kiraathanelere yeni bir çehre kazandirmaya hazirlaniyor. Gençlere yönelik is garantili ‘Barista’ kurslari düzenleyen Izmir Kahveciler Odasi, egitimlerine Izmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (IESOB) Baskani Yalçin Ata ile Konak Kaymakami Gökhan Görgülüarslan’in da katildigi törenle basladi.



Türk Kahvesi Yapimi-Barista kurslari is garantili olacak. Egitimlere katilacak kursiyerlere günlük 140 lira harçlik da ödenecek. Hafta 4 gün ve 8’er saat verilecek egitimler bir ay sürecek. Basarili olanlara sertifika da verilecegini açiklayan Izmir Kahveciler Odasi Baskani Ismail Hakki Kirdi, egitimlerde 18-45 yas arasi gençlere öncelik verdiklerini söyledi.



Ata: Türk kültürünün bir mozaigi

Kahvehanelerin geçmisten bu yana Türk insaninin bulusma ve kaynasma yeri oldugunu belirten IESOB Baskani Yalçin Ata, odanin meslegin önünü açacak çalismalara imza atmasindan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Kahvehanelerin sadece oyun oynanan mekanlar olmadigini kaydeden Ata, ‘Kahvehaneler, dost meclislerinin kuruldugu, kitap-gazete gibi yayinlarin okundugu, insanlarin komsularini tanidigi yeni arkadaslar edindigi yerlerdir. Bir bakima toplumdaki birlik ve beraberligi pekistirirler. Bu açidan meslegin ve üyelerin gelecegini planlamak, islerini ve kazançlarini artirmak amaciyla düzenlenen egitimlerin yararli olacagina inaniyorum. Bu çalismalari hazirlayan ve öncülük eden oda yönetimini kutluyorum’ dedi.



Kahvelere yeni kimlik

Osmanlidan bu yana Türk kültürünün bir parçasi olan kahvehanelerin gelecekte de statülerini korumayi hedeflediklerini ifade eden oda baskani Ismail Hakki Kirdi da, ‘Bu nedenle gençlere öncelik veriyoruz. Hem özellikle genç nüfusun issizlikle mücadelesine katki koymak, gençlere yeni firsatlar hazirlamak hem de meslegimizin dünyanin yeni sartlarina uyumunu kolaylastirmak istiyoruz’ dedi.

Pek çok uluslararasi kahve firmasinin Türkiye’de subeler açtiklarini hatirlatan Kirdi, ‘Bu kahve kafeleri oldukça yüksek fiyatlarla farkli kahve sunumlari yapiyor. Üyelerimizin de onlarin kazançlarina ulasmasi, haksiz rekabet karsisinda magdur olmamasi için kollari sivadik. Günün sartlari içinde kahvehanelerimize yeni bir kimlik kazandirmayi, toplumdaki önemli konumlarini korumayi ve yeni çaga ayak uydurarak islerini gelistirmelerini saglamayi hedefliyoruz. Türk toplumu kahvehanelerden vazgeçemez. Kahvehanelerin de günün sartlarina ayak uydurarak toplumsal konumlarini güçlendirmeleri gerektigine inaniyoruz’ diye konustu.



Egitim çalismalarini yerinde inceleyen Konak Kaymakami Gökhan Görgülüarslan da kursiyerle tek tek ilgilendi. Arslan, ülke ekonomisine ve issizlikle mücadeleye katki koyacak bu tür uygulamalari her zaman desteklediklerini ve özendirilmesi gerektigini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile