İzmir'deki Bisiklet Eylemine Başkan Kocaoğlu Da Katıldı

İZMİR - İzmir'de bisiklet yollarının ve yaya kaldırımlarının işletmeler tarafından işgal edilmesinden şikayet eden bir grup bisikletçinin düzenlediği eyleme İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

Pasaport'ta yer alan işletmelerin kaldırımları işgal etmesine tepki göstermek amacıyla sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenerek Konak Pier önünde toplanan gruba, basın açıklaması öncesi Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

Grubun sorun ve şikayetlerini dinleyen Kocaoğlu, kaldırım işgallerinin önemli bir sorun olduğunu, zabıta tedbiriyle netice alamadıklarını, vatandaşlardan bu konuda destek istediklerini belirtti.

Kocaoğlu, "Her şey halkın elinde. En güçlü irade halk. Bizler halka hizmet etmek için çalışıyoruz. Sadece bir aracıyız. Diğer semt sakinleri de, kaldırımı kullanan yayalar da protestolar yaparak esnafı disipline etmek zorunda. Yoksa ceza kesmek çözüm değil, vatandaşlar kurallara uymayan esnaftan alışveriş yapmasın, o işletmelere gitmesin" dedi.

Kocaoğlu, İzmir/Deniz Projesi kapsamında Üçkuyular Vapur İskelesi ile Mavişehir Balıkçı Barınağı arasındaki sahil şeridini bisiklet yollarıyla birlikte yeniden tasarladıklarını, ihaleye çıkmaya hazırlandıklarını da belirterek projenin ilk etapta Konak ile Atatürk Anıtı arasında uygulanacağını, sahilde işletmelere ait bütün masaların kaldırılarak yürüyüş ve bisiklet yolu olarak düzenleneceğini, kafelerin genişletilmiş kara tarafına taşınacağını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile