İzmir'deki Trafik Kazasına İlişkin Dava

Bornova ilçesinde geçen yıl Ekim ayında otomobille elektrikli bisikletin çarpışması sonucu meydana gelen ve bir kişinin öldüğü trafik kazasıyla ilgili açılan davada sanıklar tahliye edildi.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık İsmail İrpit ile "Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Yılmaz Gürbüz ve avukatı katıldı.

Mahkeme Başkanı Kemal Göker, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesinden gelen raporda, olayda otomobil sürücüsü Yılmaz Gürbüz'ün asli kusurlu olduğunun, elektrikli bisiklet sürücüsü İsmail İrpit'in tali kusurlu olduğunu, bisikletin arkasında seyahat eden maktul Ersin Kara'nın alt düzeyde tali kusurlu olduğunun belirtildiğini söyledi.

Sanık avukatı Hacı Hakan Ağcakanat, kazaya ilişkin fotoğraflar incelendiğinde, kaza yerinin seyir halindeki araçların sağdan gelene yol vermesi gereken bir kavşak olmadığını savunarak, yeni bir rapor alınmasını istedi.

Müvekkilinin kazada asli kusurunun bulunmadığını, uzun süredir tutuklu olduğunu, delillerin toplandığını ve delil karartma ihtimalinin olmadığını ifade eden Ağcakanat, tutuksuz yargılanmasını talep etti.

İrpit'in avukatı Ali Uğur Gökmen de raporda müvekkiline yöneltilen kusuru kabul etmediklerini belirterek, tahliyesini istedi.

Cumhuriyet savcısı Ahmet Şinasi Aygün, verdiği mütalaada, otomobil sürücüsünün kaza sonrası olay yerinden kaçtığını, bilahare yakalandığını ve 100 promil alkollü olduğunun tespit edildiğini, bu nedenle "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına" neden olma suçundan, diğer sanığın ise "Taksirle bir kişinin yaralanmasına sebebiyet verme" suçundan cezalandırılmasını ve iki sanığın da tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, yeni rapor alınmasına gerek olmadığına ve sanıkların üzerlerine atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu, tutuklu kalınan süre nazara alındığında tahliyelerine karar vererek duruşmayı erteledi.

İzmir'de 5 Ekim 2014'te Yılmaz Gürbüz idaresindeki otomobil ile elektrikli bisikletin çarpışması sonucu bisiklet sürücüsü İsmail İrpit yaralanmış, arkasında bulunan Ersin Kara ise yaşamını yitirmişti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile