Izmir'den Isveç'e Uzanan Basari Yolculugu

Izmir'den Isveç'e Uzanan Basari Yolculugu

Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Aysu Göçer, uluslararasi alandaki basarili çalismalariyla fark olusturarak Isveç’teki dünyaca ünlü Chalmers Teknoloji Üniversitesine ‘konuk arastirmaci’ olarak seçildi.

IEÜ Isletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Aysu Göçer, uluslararasi alanda birçok proje ve arastirma gerçeklestirdi, saygin dergilerde yayinlanan pek çok makaleye imza atti. Pazarlama, risk yönetimi, sürdürülebilirlik ve tedarik zinciri gibi farkli alanlarda çalismalarini sürdüren Doç. Dr. Göçer, ilk olarak 4 yil önce Isveç’teki Chalmers Teknoloji Üniversitesinde giderek seminer verdi, gençlerle olan iletisimi ve bilgi birikimiyle farkini ortaya koydu. Chalmers Teknoloji Üniversitesi ile olan iletisimini artirarak devam ettiren Doç. Dr. Göçer, ‘konuk arastirmaci’ olarak üniversiteye seçildi. Isveç’te egitimini sürdüren yabanci ögrencilere ders veren, bunun yani sira seminerler ve arastirma projeleri gerçeklestiren Doç. Dr. Göçer, ülkemizi de basariyla temsil ediyor. Chalmers Teknoloji Üniversitesi ile resmi sözlesmesi bu yilin sonuna kadar devam edecek olan Doç. Dr. Göçer, önümüzdeki dönemde de Isveç’teki çalismalarini sürdürmeyi hedefliyor. Doç. Dr. Göçer, “Izmir’i ve buradaki ögrencilerimi çok seviyorum. Isveç’teki gençlerle de artik farkli bir gönül bagim olustu. Gençlerin hayatina dokunmak, bana motivasyon ve mutluluk veriyor” dedi.



"Mutlu ve sansli hissediyorum"

Isveç macerasinin çok güzel hatiralarin biriktigi unutulmaz bir deneyim oldugunu söyleyen Doç. Dr. Göçer, “Chalmers Teknoloji Üniversitesi, dünyaca taninan ve farkli ülkelerden çok sayida ögrencinin oldugu bir üniversite. Elbette böylesine degerli bir üniversiteye seçilerek gelmek gurur verici. Dönem sonuna kadar belirli araliklarla Isveç’e gitmeyi sürdürecegim. Hem Izmir Ekonomi Üniversitesinde hem de Chalmers Teknoloji Üniversitesinde ögrencilerim var. Bir akademisyen için gerçekten büyük bir gurur ve mutluluk. Ben, ögrencilerle iletisim halinde olmayi çok seven ve onlarin içindeki enerjiden beslenen biriyim. Bu noktada Isveç’te de gençlerle bir arada oldugum için kendimi sansli görüyorum” diye konustu.



"Ülkemize ilgi duyuyorlar"

Doç. Dr. Aysu Göçer, sözlerine söyle devam etti: “Sürdürülebilirlik, risk yönetimi, pazarlama, tedarik zinciri ve lojistik hizmetler, benim çalisma yaptigim alanlar. Bu konulardaki tecrübelerimi gençlerle paylasiyorum. Ders disindaki zamanlarda, ben onlardan Isveç’i dinliyorum, onlara ise ülkemizi ve Izmir’i anlatiyorum. Türkiye’deki yasantinin nasil oldugunu, ülkemizin tarihini, gezilecek ya da tatil yapilacak yerleri de soruyorlar. Türkiye’nin ayricaliklarini, avantajlarini da gençlere anlatma firsati buluyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile