Izmir Depreminde 91 Saat Sonra Kurtarilan Ayda'nin Annesinin Adi Parkta Yasatilacak

Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger: 'Izmir'in kamu ve sahis yapi stokunu süratle yenileyerek, güçlendirerek deprem gerçegine uygun haline getirmemiz lazim. Kentte bundan sonra bize düsen sorumluluk bu' Ayda'nin babasi Ugur Gezgin: 'Ayda'nin durumu iyi. Psikolojik olarak travmayi atlatmis durumda. Onu bu parkta büyütecegiz. Doktor olmayi istiyor. Keske esim de burada olsaydi beraber çocuklarimizi oynatabilseydik'

Izmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklügündeki depremde, 91 saat sonra Rizabey Apartmani enkazindan çikarilan Ayda'nin, ayni binada ölen annesi Fidan Keskin Gezgin adina park açildi.

Bornova Belediyesi tarafindan Atatürk Mahallesi'nde yaptirilan "Fidan Keskin Gezgin Parki" açilisina Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Bornova Kaymakami Fatih Genel, Belediye Baskani Mustafa Idug, Gezgin ailesi ve vatandaslar katildi.

Tören öncesi Kösger ve Idug, Ayda ve agabeyi Atakan ile sohbet etti.

Vali Kösger, törende, depremde hayatini kaybeden 117 kisiye Allah'tan rahmet, yakinlarina ise sabir diledi.

Depremi unutturmak için "Afet Farkindalik" etkinlikleri düzenlediklerini belirten Kösger, sunlari kaydetti:

"Deprem, Izmir'in bir gerçegi. Bugün Agora'da yapilan kazilarda bulunan bazi belgelerle ilgili raporlar gördüm. Milattan sonra 177 yilinda bir deprem yasanmis Izmir'de, ardindan da 551 yilinda bir deprem daha yasanmis. Bunlar somut belgesi olan seyler. Dolayisiyla Izmir'in realitesinin bu oldugunu kabul etmemiz lazim. Izmir'in kamu ve sahis yapi stokunu süratle yenileyerek, güçlendirerek deprem gerçegine uygun haline getirmemiz lazim. Kentte bundan sonra bize düsen sorumluluk bu."

Kösger, depremden sonra tüm Türkiye'nin tek vücut oldugunu ifade etti.

- "Ayda ve Atakan bize emanet"

Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug ise enkazdan 91 saat sonra çikarilan Ayda'nin, Türkiye'nin umudu oldugunu söyledi.

Ayda'nin agabeyi Atakan'in, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami'nda sembolik olarak Bornova Belediye Baskani koltuguna oturdugunu hatirlatan Idug, "Belediye baskani olarak emriniz nedir, diye sordum. O da bana 'Evimize yakin olan parkin ismine annemin ismini vermenizi istiyorum' dedi. Biz de meclisin karariyla oy birligiyle karar verdik. Ayda ve Atakan bize emanet." diye konustu.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri ve Gezgin ailesi, hep birlikte parkin açilis kurdelesini kesti.

Parka, Fidan Keskin Gezgin'in yasina ithafen 38 selvi agaci dikilirken, Vali Kösger bir fidani Atakan Gezgin ile dikti.

- "Keske esim de burada olsaydi, beraber oynatsaydik"

Törenin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Ayda'nin babasi Ugur Gezgin, çok zor bir yil geçirdiklerini söyledi.

Esinin adinin anilmasinin ailecek kendilerini mutlu ettigini belirten Gezgin, "Ayda'nin durumu iyi. Psikolojik olarak travmayi atlatmis durumda. Onu bu parkta büyütecegiz. Doktor olmayi istiyor. Keske esim de burada olsaydi beraber çocuklarimizi oynatabilseydik. Yasama tutunmaya çalisiyoruz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile