İzmir’e İki Kule Daha İnşa Ediliyor

İzmir’e İki Kule Daha İnşa Ediliyor

İzmir'de yeni şehir merkezi, Alsancak Liman Arkası ve Salhane bölgesine ait uygulama imar planları hayata geçiriliyor.

İlk proje, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş.’den geldi. Şirketin yapacağı 45 ve 29 katlı iki kulede yer alacak ofis ve konutların tamamının körfez manzaralı olması planlanıyor. İnşaatın 2014 yılında tamamlanmasının planlandığını ifade eden İş GYO yetkilileri, projenin yatırım değerinin yaklaşık 150 milyon dolar olduğunu belirtti.

İzmir’in merkezinde, Liman Arkası ile Bayraklı ilçesi Turan ve Salhane mahallelerini kapsayan Yeni Kent Merkezi’nin 471 hektarlık alanı, Konak Belediyesi sınırları içinde kalıyor. 2001 yılında Uluslararası Fikir Yarışması’na da konu olan alanda imar planlarının yeniden değerlendirildiğini ve yeni şehir merkezi yönündeki planlama çalışmalarının tamamlandığını belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, uygulama imar planının Çınarlı, İçelli, Ege ve Umurbey mahalleleriyle kıyı boyunca liman bölgesini içerdiğini söyledi.

Plan bütününde imar mevzuatında tanımlanan ve bölgenin ihtiyacı olan sosyal ve teknik altyapı alanları inşa edilerek yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve kamu yararının sağlanmasının amaçlandığını kaydeden Tartan, “İlk yatırımcı şirket, İş GYO A.Ş. oldu. Heyecan verici, kente canlılık kazandıracak bir proje hazırladılar. Böyle çağdaş yatırımlarla kentin çehresi değişecek.” dedi.

İzmir Adliyesi yakınında yer alacak projenin Ağa Han ödüllü mimar Emre Arolat’ın imzasını taşıdığını belirten İş GYO Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Gülfem Tandoğan ise projenin, benzer yatırımlara örnek teşkil edeceğine inandıklarını söyledi.

Alışveriş merkezi ve yaklaşık 30 bin metrekare satılabilir alanlı 45 ve 29 katlı iki kulede, tamamı körfez manzaralı ofis ve konutların yer almasının planlandığını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile