Izmir Ekonomi'de Mezuniyet Coskusu

Izmir Ekonomi'de Mezuniyet Coskusu

Izmir Ekonomi Üniversitesinden (IEÜ) bu yil mezun olan gençler, yeni hayatlarina heyecan ve mutlulukla ugurlandi. ‘Bir incisin’ temasiyla düzenlenen mezuniyet törenlerine, bu yil dünyaca ünlü keman sanatçisi Canan Anderson konuk oldu. Anderson, muhtesem performansiyla izleyenleri kendisine hayran birakti. Törende mezunlara seslenen IEÜ Mütevelli Heyet Baskani Mahmut Özgener, “Her birinizi; Izmir’i, Ege Bölgemizi, Türkiye’yi ve dünyayi daha da ileri götürecek bireyler olarak görüyoruz. Ailenize, çevrenize ve insanliga sagladiginiz ve saglayacaginiz katkilar karsisinda büyük heyecan duyuyoruz" dedi.

Izmir Ekonomi Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yili mezuniyet törenleri, kampüs içindeki amfitiyatroda gerçeklestirildi.

Bu dönem toplamda bin 501 ögrencisini mezun eden IEÜ, mezuniyet törenlerini 4 güne böldü. Heyecan ve coskunun hiç eksilmedigi törende keplerini havaya firlatan gençler, egitimlerini basariyla tamamlayarak yeni bir hayata adim atmanin mutluluk ve gururunu yasadi. IEÜ Ingilizce Mütercim ve Tercümanlik Bölümü mezunu Asli Melike Soylu, üniversite birincisi olurken, sosyoloji bölümünden Elif Yubas üniversite ikincisi, uluslararasi ticaret ve finans bölümünden Hakan Berkay Yavuz da üniversite üçüncüsü olarak büyük basari elde etti. Dereceye giren ögrencilere ödüllerini, IEÜ Mütevelli Heyet Baskani Mahmut Özgener ve Rektör Prof. Dr. Murat Askar takdim etti. Tören sonunda ise mezun olan tüm gençler, Rektör Askar ile birlikte, bu yil ilk kez hazirlanan ‘Izmir Ekonomi Üniversitesi Andini’ okudu.

Yüksek lisans ve doktora ödülü

IEÜ, üniversiteyi dereceyle bitiren ögrencilerin lisansüstü egitim alarak kendilerini gelistirmelerinin yolunu açti. Üniversiteyi ilk 3 içinde bitiren ögrencilere yüksek lisans ve doktora egitim ödülü, tüm bölüm birincilerine de yüksek lisans egitim ödülü verildi.



“Gençlerimiz için çabamiz sürecek”

IEÜ Mütevelli Heyet Baskani Mahmut Özgener, mezun olan gençlerin kisa sürede önemli basarilara ulasacagina inandigini ve her daim onlarin yaninda olacaklarini söyleyerek “Izmir Ekonomi Üniversitesi mezunlari olarak iyi bir egitim almanizi saglamaya çalistik. Bundan sonra da is yasaminizin ilk dönemlerinde zorluklari asmaniza yardimci olmak için özel bir çaba gösterecegiz. Üniversitemizi, umudun ve güvenin yuvasi olarak görüyorum. Sizlerin umut ve heyecaninizi pekistirmeniz, potansiyellerinizi en iyi sekilde ortaya çikarmaniz için hep birlikte çalisiyoruz. Kurumsal olarak basarilarla dolu bir yili daha geride biraktik ama bu kurumsal gelisimin içinde öne çikan bireysel basarilar çok daha önemli. Hem ögrencilerimiz hem de mezunlarimiz, spordan sanata; bilimden teknolojiye kadar birçok alanda hepimizin gögsünü kabartan basarilara imza atti. Hepinizin kariyerlerinin belirli dönemlerinde benzer basarilara imza atacagini biliyoruz. Projelerinizi gerçeklestirmeniz ve hedeflerinize ulasmaniz için hep yaninizda olacagiz” diye konustu.



“Egitim yolculugunuz hiç bitmeyecek”

Baskan Özgener, sözlerini söyle sürdürdü: “Vizyonumuz ve buna bagli projelerimiz ne kadar güçlü olursa olsun, artik isin büyük bölümü sizlere kaliyor. Hayata ve geleceginize bakis açisi sadece kendi bireysel is yasaminiz için degil, ülkemiz ekonomisi ve sosyal gelisimi için de büyük önem tasiyor. Ögrenim hayatlariniz burada sona ermiyor. Akademisyenlerimiz sizlere bilgi birikimleri ve deneyimlerini aktardi. Ancak ögrenim hayat boyu süren bir olgu. Yasaminizin her asamasinda kendinizi gelistirmek adina ögreniminizi sürdürmelisiniz. Egitim yolculugunuzun hiç bitmeyecegini kavramalisiniz. Burada ne kadar iyi egitim almis olursaniz olun, bu bilgiler sizlere hizla dönüsen dünyada 5-10 yillik süre için yardimci olacak. Uzun vadeli hedefleriniz için merak duygunuz, kaç yasinda olursaniz olun bilgiye olan açliginiz sizlere yol gösterecek.”

“Güzel baslangiçlarin müjdecisi”

IEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Askar ise çok mutlu ve gururlu olduklarini ifade ederek “Ögrencilerimiz, alanlarinda yetkin, seçkin, yetkilendirilmis olarak mezun oluyor. Mezuniyetler, güzel baslangiçlarin müjdecisidir. Ailelerimiz, bizlere karakterleri saglam, çaliskan, zorlu sinavlardan basariyla geçmis, iyi ögrenciler teslim etti. Bizler de onlara sabirla arastirmayi, yilmadan sorgulamayi, bikmadan denemeyi, hayati akilla anlamayi, bilimle test etmeyi ögretmeye çalistik. Her bir mezunumuza çok güveniyoruz. Bugün onlarca ülkede, büyük isler basaran mezunlarimiz var. Onlarla kesintisiz bir iletisimimiz var. Gururla ifade edebilirim ki, 20 bin mezunumuzun yaklasik 3 bin 500’ü kendi isini kurmus. Bugün mezun olan gençlerimiz de gelecek dönemde önemli basarilara ulasarak dünyanin en itibarli sirketlerinde kariyer yapacak, kendi islerini kuracak, üstlendikleri her isi akilla, bilgiyle yönetecekler” sözlerine yer verdi.

Hem yuva hem yolculuk

Üniversite birincisi Asli Melike Soylu da kendisine destek olan herkese tesekkür ederek sunlari söyledi: “Üniversite yillari insan hayatinda önemli bir dönüm noktasi ve üniversite, mesleki bilgilerin edinildigi bir kurumdan çok daha ötesi. Üniversite, bizler için hem bir yuva hem de bir yolculuk. Evrensel bilginin, özgür düsüncenin ve hosgörünün yuvasi, kalici arkadasliklarin kuruldugu, unutulmaz anilarin ve deneyimlerin kazanildigi bir aile. Ayni zamanda kendi kanatlariyla uçabilen, kendi aklini kullanmaktan korkmayan birer yetiskin olma hedefinde attigimiz en önemli adim. Ben Izmir Ekonomi Üniversitesine, bu mesakkatli süreçte bizlere sicak bir yuva oldugu için sonsuz tesekkürlerimi sunmak istiyorum. Geçtigimiz dört yilda bizler de çok sey ögrendik, bilinçlendik, bazen eglendik bazen çok yorulduk. Özellikle pandemi süreciyle birlikte hepimizin zorlandigi günler oldu ancak mezun olmadan tekrar kampüse dönebilen bir grup oldugumuz için de sansliydik. Kampüsten uzak kaldigimiz süreçte tüm olanaklarini seferber ederek derslerimizi sorunsuz bir sekilde sürdüren okulumuza ve akademisyenlerimize de ayrica minnettariz. Diplomalarini alan olan tüm mezun arkadaslarimi tebrik ediyorum. Meslek hayatlarinda yollari hep açik olsun.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile