İzmir Ekonomi, Girişimcilik Ve Yenilikçilikte 22. Sıraya Yükseldi

İzmir Ekonomi, Girişimcilik Ve Yenilikçilikte 22. Sıraya Yükseldi

TÜBİTAK’ın üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıraladığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017 listesinde İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 22. sıraya yükselerek yeni bir başarıya daha imza attı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açıklanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017 listesinde İzmir Ekonomi Üniversitesi Ege Bölgesinden 45,15’lik puanla listeye girerek, girişimcilik ve yenilik performansındaki yerini 7 basamak yükselterek 22. sıraya taşıdı.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, listenin 2012’den bu yana hazırlandığına, her yıl en girişimci ve yenilikçi 50 üniversite içerisinde yer aldıklarına dikkat çekti. Başkan Demirtaş, “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi, üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik merkezinde rekabetin artmasına katkı koyuyor. Klasik eğitimin verildiği, standart üniversite mezunları yetiştirmeyi hiçbir zaman hayal etmedik. Üniversitemizde ülkemizin ihtiyacı olan girişimcileri yetiştirmeyi hedeflediğimizi her zaman söyledik. Öğrencilerimizi, yenilikçi bir anlayış ile girişimci olarak yetiştiriyoruz. Girişimciliğimiz bu sıralama ile yeniden tescil edilmiştir” dedi.



“Girişimcilik zorlu bir kulvardır”

İş arayan değil, iş kuran mezunlar yetiştirdiklerini belirten Başkan Demirtaş, “İzmir Ekonomi Üniversitesi, 157 üniversite arasında girişimci ve yenilikçi yapısıyla 22. sırada yer aldı. Girişimcilik, zorlu bir kulvardır. Girişimcilik kulvarında öğrencilerimiz İzmir Ekonomi Üniversitesi farkını oluşturuyor. Öğrencilerimiz, daha okurken şirketlerini kuruyor, iş sahibi oluyor. Bünyemizdeki Teknoloji Transfer Ofisimizin yanı sıra üniversitemiz ve İzmir Ticaret Odası iş birliğiyle kurulan İzmir Bilimpark bünyesinde gençlerimiz, girişimciliklerini hayata geçiriyor. Öğrencilerimizin bir kısmı henüz öğrenciyken milyon dolarları bulan şirket değerlerine ulaştı. Bir kısmı aile şirketlerine sahip çıkarken, bir kısmı da büyük riskleri sıfır sermaye ile göze alıp girişimci oldu. İki yıl önce kampüsümüzdeki sınıfları akıllı sınıf yaptık. Laboratuvarlarımıza 5 milyon dolar yatırım yapıyoruz. Bugün, 10 bin 199 öğrencimiz, 760 hocamız var. Yenilikçi, girişimci ve geleceğin üniversitesiyiz. Başarılarımız artmaya devam edecek” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile