Izmir Fuari'nda DTSO Ve DTB, Ziyaretçilerini Ilgiyle Agirladi

Izmir Fuari'nda DTSO Ve DTB, Ziyaretçilerini Ilgiyle Agirladi

Kültür ve Turizm Bakanligi himayesi, IZFAS ve TÜRSAB Fuarcilik isbirligi ile düzenlenen 17. Travel Turkey Izmir Turizm fuarina gelenlerin gözdesi DTSO ve DTB standi oldu.

7-9 Aralik tarihlerinde Izmir Uluslararasi Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 17. Travel Turkey Izmir Turizm Fuari, ulusal ve uluslararasi turizm paydaslarini bulusturdu. Fuarda birlikte stant açan Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi ile Diyarbakir Ticaret Borsasi, kentin tarihsel ve kültürel degerlerini tanitti.

Fuara iliskin degerlendirmelerde bulunan DTSO Fuar Komisyonu Üyesi Selahattin Yildirim, Türkiye’den ve dünyadan birçok katilimcinin yer aldigi fuarda, Diyarbakir’in gastronomisini ve kültürel degerlerini tanitmak için katilim sagladiklarini söyledi.

Yildirim, “Standimizi ziyaret eden misafirlerimize Diyarbakir’in cografi isaretli tescilli ürünlerini ikram ettik. Diyarbakir’in tarihi ve kültürel mekanlarinin resimlerine yer verdigimiz stantta sahne alan sanatçi grubumuzun seslendirdigi Kurmanckî ve Zazakî ezgilere büyük ilgi gösteren katilimcilar zaman zaman stant içinde Kürtçe sarkilarla halay çekti. Diyarbakir, onlarca medeniyete ev sahipligi yapmis köklü geçmisi ve barindirdigi yüzlerce tarihi ve kültürel degerleri ile Dünya Mirasi Listesi’ne girmis, dünyanin sayili kentlerinden biridir. Biz bu degerleri tanitmak amaciyla DTSO ve DTB olarak yol haritamizi genislettik. Hem kentin gastronomisini hem de turizm alaninda kentimizi hak ettigi seviyeye getirmek için çalismalarimizi sürdürüyoruz” dedi.

Fuari basariyla tamamladiklarini ifade eden Yildirim, “Üç gün boyunca standimiza yogun ilgi gösteren tüm ziyaretçilerimize tesekkür ederiz. Bir sonraki fuarda tekrar görüsmek dilegiyle” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile