İzmir Günler'' Başladı

Şişli Belediyesi'nin ev sahipliğinde Konak Belediyesi işbirliğinde düzenlenen ''Şişli-İzmir Günleri'' başladı.

Şişli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl konsepti ''EXPO 2020 Adaylığı'' olarak belirlenen etkinlik kapsamında, Abdi İpekçi Caddesi'nde ''Eski İzmir Resimleri'' sergisi gezilebiliyor.

Gevrek, boyoz, kumru, lokma ikramında bulunulan etkinlikte, zeybek gösterileri izlenebiliyor.

Maçka Sanat Parkı'nda geleneksel İzmir evleri konseptinde hazırlanan stant alanında, İzmir kurum ve kuruluşları yer alıyor.

Sanat danışmanlığını Ali Kocatepe'nin yaptığı etkinliğe, İzmirli sanatçılar, sporcular, iş adamları söyleşilerle renk katıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İzmir'e ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, etkinliği geleneksel hale getirmek istediklerini kaydetti.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da ''Etkinlikte, İzmir'in sevgi, barış ve hoşgörüden oluşan değerlerini, kadınının üretimini ve binbir çeşit otuyla İzmir mutfağını Nişantaşı'na getirerek adeta İzmir rüzgarı estireceği'' ifadesini kullandı.

Etkinlik, yarın sona erecek.

Muhabir: Sefa Mutlu

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile