İzmir İl Genel Meclisi İsrail'i Kınadı

İzmir İl Genel Meclisi İsrail'i Kınadı

İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, İsrail'de yaşanan devlet terörünü kınadığını fakat Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hükümeti'nin Gazze'ye yardım götüren gemilere ilişkin gerekli tedbirleri almadığını söyledi

  İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci , İsrail ' de yaşanan devlet terörünü kınadığını fakat Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti ) Hükümeti ' nin Gazze ' ye yardım götüren gemilere ilişkin gerekli tedbirleri almadığını söyledi .
Bugün gerçekleştirilen İzmir İl Genel Meclisi Haziran ayı ilk toplantısında , İsrail ' in Gazze ' ye yardım götüren gemilerine saldırısı ve PKK ' nın İskenderun ' da yaptığı saldırıda yaşamını yitiren 6 şehit gündeme geldi . Meclis İsrail ' in kınanması yönünde metni oybirliğiyle kabul ederken , meclis başkanı Serdar Değirmenci , gemilerin tedbir alınmadan Gazze ' ye gönderilmesini eleştirdi . " Bir buçuk yaşındaki çocuğun 23 Nisan çocuk bayramına gider gibi gemiye bindirilmesi sorumsuzluktur " diyen Değirmenci , " Diplomasi ince meslektir . Bu işler yapılırken tedbir alınmalıdır . Bu işler ' one minute ' demekle olmaz . Bu olayı kınıyoruz . Olay geliyorum derken tedbir alınmaması da acı bir tecrübe olarak kalmasını diliyoruz " diye konuştu .
Meclisin Cumhuriyet Halk Partili ( CHP ) üyesi Seyfeddin Şen de , İsrail ' in karıştığı olayı kınamayan Arap ülkelerini eleştirdi . İslami örgütlerdeki kişilerin bu olayı şiddetle kınarken , PKK ' nın saldırılarını aynı şekilde dile getirmemesine de atıfta bulunan Şen , eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ' ın da Ergenekon operasyonuyla gözaltına alınmasının " zamanlaması " nın düşündürücü olduğunu kaydetti . AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu da , Değirmenci ' nin " ama " içerikli konuşmasını esefle karşıladıklarını belirterek , " Farklı partilerden farklı anlayışlardan olabiliriz . Bugünlerde ' ama ' diye başlayan cümleler olmaz . Sayın başkanın bu konuşmasını esefle karşılıyoruz " dedi . İzmir ' in en büyük meclisi olarak kentin bu katliamı kınaması için bir önerge verdiklerini belirterek , " Kan ve gözyaşının değil sevginin egemen olduğu dünyayı inşa etmek hepimizin görevi . İsrail ' i meclisten alınacak bir kararla ' lanetlenerek tenin ' edilmesi yönünde meclise önerge veriyoruz " dedi . CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Mumcuoğlu da , bölge ülkelerin de İsrail ' i kınamamasının yanlış olduğunu oylanacak önergede İsrail ' i kınamayan ülkeleri de kınanmasını istedi .
Oturuma beş dakika ara verilirken , grup başkan vekilleri kınamayı içeren önergeyi hazırladılar . Daha sonra mecliste okunan ve oybirliğiyle kabul edilen önerge de şu görüşlere yer verildi : " Gazze ' ye insani yardım taşıyan içinde 33 ülkenin gönüllü aktivisti bulunan Mavi Marmara gemisine İsrail ' in yaptığı kanlı baskını , İzmir İl Genel Meclisi olarak lanetliyoruz . Bu olay karşısında sessiz kalan tüm ülkeleri kınıyoruz . İsrail hükümeti bu saldırı dolayısıyla özür dilemeli , olayın sorumluları cezalandırılmalı ve saldırının mağdurlarına tazminat ödemelidir " denildi .
Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) ' nin meclis üyesi Ahmet İncesu da , Türkiye ' nin geleceği için nükleer silah üretimine geçmesi gerektiğini söyledi . İncesu , " Terör örgütü PKK ' ya karşı düzenlediğimiz operasyonlar için orantısız güç diyen ülkeler , İsrail ' in yaptıklarına sessiz kalmaktadır . 500 yıl önce zulümden kaçarken kucak açtığımız , 2 . Dünya Savaşı sırasında Hitler zulmünden kaçanlar bugün aynı zulmü uyguluyorlar . Kuran ' da haklarında zulümlerinden dolayı ayetler bulunan İsrailoğulları şerefsizdir " dedi . İsrail ' in elindeki nükleer silahlar ve ABD ' ye güvendiği için bu tavrı sergilediğini söyleyen İncesu , Türkiye ' nin acilen nükleer silah yapması gerektiğini , ileride bu silahlara ihtiyaç duyacağını söyledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile