İzmir’in En Büyük Semtevi Buca’da

İzmir’in En Büyük Semtevi Buca’da

İzmir’in en büyük ve en modern Kent Konseyi Semtevi Buca’nın Evka semtinde açıldı.

Evka-1 semtindeki Buca Kent Konseyi Semt evi açılış kurdelesini Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül birlikte kestiler. Açılışa CHP’li Meclis Üyeleri, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik ve Konsey üyeleri, Bucalı Muhtarlar, eğitim gören bayanlar ve mahalle sakinleri de katıldı.

İçerisinde mutfak eğitimi, konfeksiyon, bayan kuaförlüğü, giysi bankası, resim atölyesi ve çok amaçlı eğitim ve toplantı salonu bulunan Kent Konseyi Semtevi’nin bölgesinde yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Murathan Mahalle Muhtarı Fuzuli Akcan, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve çalışma arkadaşlarına kadınlarımıza sahip çıkıp,mahallemize İzmir’de eşi bulunmayan modern bir semt evi kazandırdığı için teşekkür etti.Buca Muhtarlar Derneği Eşfak Yurdanur ise; Başkan Tatı ile çalışmanın gurur verdiği dile getirerek, “Her açılış bizim için mutluluk vericidir. Muhtarlarım mahallelerimiz için çalışıyorlar. Bu çalışmalar için Başkan Ercan Tatı’ya isteklerde bulunuyorlar. Bu isteklerimiz de her zaman yerine zamanında getiriliyor. Ercan Tatı sayesinde Buca’da yaşayan vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sağlayabiliyoruz” diye konuştu.

Her Çarşamba bir açılışa imza atan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Kent Konseyi Semt evini de Bucalıların hizmetine sundu. İçerisinde eğitim gören kadınların ev ekonomilerine de katkı sağlayacak duruma geldiklerini belirten Tatı, “ Semt evimizde aşçılık, pastacılık kurslarından resim kurusuna kadar, içerisinde gıda bankası da yer alıyor. Kadınlarımız her konuda eğitilirken, aldıkları eğitim sayesinde de başka ihtiyaç sahiplerine de el uzatıyorlar. Kitap kampanyası başlatılarak Buca’da toplanan kitaplar revize edilerek ihtiyaç sahibi köylere ulaştırılacak. Cumhuriyeti kurduğumuz kadınlarımıza ne yapsak azdır” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile