İzmir'in Expo 2020 Adaylığına Kongo’dan Destek

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba, İzmir Valisi Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret etti.

Büyükelçilik Müsteşarı Augustin Nkutu Nzemba ve Fahri Konsolos Mehmet Timuroğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette Büyükelçi Tshidimba, İzmir’in EXPO 2020 adaylığına destek vereceklerini belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kıraç ise, “Kongolu misafirlerimizle İzmir’in turizm, enerji ve fuarcılık çalışmaları hakkında konuştuk. İki ülke arasında sıcak ilişkiler var. Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletler daimi üyeliği sürecinde Türkiye’nin yanında oldu. İzmir için de EXPO konusunda destek sözü aldık. İzmir, kongre ve fuarlar konusunda önemli bir tecrübeye sahip. Fuarların olimpiyatı olan EXPO’yu şehrimize kazandırmak için çalışıyoruz. İlişkilerin gelişmesi için valilik olarak üzerimize düşeni yapacağız.” dedi. Büyükelçi Tshidimba da, “İki ülke arasında İzmir üzerinden ilişkilerin geliştirileceğini düşünüyorum. İzmir’in EXPO’ya aday olması dolayısıyla mutluyuz. Adaylık sürecince üzerimize düşen görevi yerine getirerek destek vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Kıraç, Tshidimba`ya İzmir tanıtım kitabı, plaket ve incir hediye etti. Tshidimba ise valilik şeref defterini imzaladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile