Izmir'in Müyesser Turfan Geçici Konuk Evi Kisa Hazir

Izmir'in Müyesser Turfan Geçici Konuk Evi Kisa Hazir

Soguk havalarin etkili olmaya baslamasiyla birlikte Izmir Büyüksehir Belediyesi siginacak yeri olmayanlar için gereken tedbirleri aldi. Gelen basvurular dogrultusunda ihtiyaç duyanlar Müyesser Turfan Geçici Konuk Evi’ne geçici olarak yerlestiriliyor.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in "Izmir’de kimse yalniz degil" vizyonuna katki veren kurumlardan biri olan Müyesser Turfan Geçici Konuk Evi, kis aylarinda da ihtiyaç sahibi yurttaslara barinma hizmeti veriyor. Sokakta yasamak zorunda kalan erkek yurttaslarin barinabildigi konuk evinde kalanlara saglik kontrolleri yapiliyor, yeni kiyafetler veriliyor ve yemek ihtiyaçlari karsilaniyor. Hasta olan kimsesiz konuklar ise Izmir Büyüksehir Belediyesi Esrefpasa Hastanesi’nde tedavi ediliyor.

60 yas üzerindeki ihtiyaç sahipleri ise Buca Sosyal Yasam Kampüsü’nde yer alan Zübeyde Hanim Huzurevi Yasli Bakim Rehabilitasyon Merkezi’nde güvenceye aliniyor. Izmirliler, kimsesiz yurttaslari bildirmek için ALO 153’ü (HIM) arayabiliyor.

Güvenli, kaliteli, onurlu yasam

Kentte yasayan herkesin temel insan haklarina ulasmasi için çalisan Izmir Büyüksehir Belediyesi, Müyesser Turfan Geçici Konuk Evi’nde ayni anda 60 kisi konaklayabiliyor. Konuk Evi’nin yetersiz kalmasi durumunda, ihtiyaç sahibi yurttaslar Basmane bölgesindeki otellerde de agirlaniyor.

Izmir Büyüksehir Belediyesi, 2019 yilindan bu yana, Müyesser Turfan Geçici Konuk Evi’nde ve ihtiyaç durumunda Basmane bölgesindeki otellerde 3 bin 729 yurttasa barinma hizmeti sagladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile