Izmir Is Dünyasi Asgari Ücret Artisini Degerlendirdi, Enflasyonla Mücadele Vurgusu Yapti

Izmir Is Dünyasi Asgari Ücret Artisini Degerlendirdi, Enflasyonla Mücadele Vurgusu Yapti

Izmir’deki is dünyasinin temsilcileri, asgari ücretin net 8 bin 506 TL olarak açiklanmasini degerlendirerek, yeni ücretin hayirli olmasini diledi, enflasyonla mücadele ve vergi dilimlerinin yeniden gözden geçirilmesinin mesajini verdi.

Izmir Ticaret Odasi (IZTO) Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener ve Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD) Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, asgari ücretin net 8 bin 506 TL olarak açiklanmasini degerlendirdi. IZTO Baskani Mahmut Özgener, kararin hayirli olmasini dileyerek, enflasyonla mücadelenin önemli olduguna dikkat çekti.

“Vergi dilimlerinin enflasyona paralel olarak güncellenmesini ve tesvik paketi bekliyoruz”

Özgener, “Ülkemizde istihdamin önemli bir bölümünü, asgari ücretli çalisanlar olusturuyor. Bu çerçevede, asgari ücretin yaklasik yüzde 55 düzeyinde artirilarak net 8 bin 506 TL’ye yükseltilmesinin hayirli olmasini diliyor, asgari ücret ile çalisanlarin finansal zorluklarinin giderilmesi açisindan memnuniyetle karsiliyoruz; ancak çalisanlarin alim gücünün korunmasi için enflasyonla mücadelenin sürdürülmesini kaçinilmaz olarak görüyoruz. Bununla birlikte, istihdam maliyetlerinin yani sira enerji ve hammaddede yasanan artislara bagli olarak isletme sermayeleri küçülen, finansmana erisimde zorlanan isverenin üzerindeki yük her geçen gün daha da artiyor. Asgari ücret artisiyla birlikte, vergi dilimlerinin de enflasyona paralel olarak güncellenmesini ve mevcut asgari ücrete yönelik destegin de artirilmasi için hizli bir tesvik paketi açiklanmasini bekliyoruz” dedi.



"Asgari ücretteki vergi ve primlerin de gözden geçirilmesini bekliyoruz"

Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD) Baskani Alp Avni Yelkenbiçer de, çalisani enflasyona ezdirmemek için yapilan zammin yerinde oldugunu belirtti.

“Zam orani kadar enflasyonla savasmak da büyük önem arzetmektedir” diyen EGIAD Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, “Istihdam noktasinda isverene de hassasiyetle yaklasilacagindan süphemiz yok. Asgari ücretteki vergi ve primlerin de gözden geçirilmesini bekliyoruz. Yapilan zam oraninin çalisanlarimizi rahatlatacak olmasindan son derece memnuniyet duymaktayiz; ancak zam orani kadar enflasyonla savasmak da büyük önem arzetmektedir. Enflasyonla mücadele de alim gücünün arttirilmasinda destek olacaktir. Ayrica enflasyonla mücadelede dogru enstrümanlar kullanilarak tedbir alinmazsa, yapilan asgari ücretin ne yazik ki bir anlami olmayacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile