Izmir Konfederasyonu, Uyusturucuya Karsi Sosyal Projelere Mücadele Veriyor

Izmir Konfederasyonu, Uyusturucuya Karsi Sosyal Projelere Mücadele Veriyor

Izmir’de 2014 yilinda kurulan, 67 federasyon ve bunlara bagli bin 743 dernegi bünyesinde barindiran Izmir Konfederasyonu, sahip oldugu sosyal gücü hem uyusturucu ile mücadele hem çocuk evlilikler gibi toplumun kanayan yarasi haline gelen sorunlara sosyal projelerle çözüm sunuyor.

Taninmis is adami ayni zamanda Izmir Konfederasyonunun baskanligini yürüten Ferhan Ademhan, faaliyetleri ve projeleri hakkinda bilgiler paylasti. Kurulduklari 2014 yilinda ilk is olarak terör örgütü PKK’ya silah birakma çagrisinda bulunduklarini aktaran Ademhan, sunlari söyledi: “PKK’ya çagrimiz; amasiz ve sartsiz olarak silahlarin susmasi. Artik gençlerimiz ölmesin ve analarimiz aglamasin. Anneler de hayatlarini güzelce yasasin, yeni sehit anneleri olmasin. O yüzden ’edi bese yeter artik’ dedik ve diyoruz.

Türkiye yeni yüzyilina hazirlaniyor

"Türkiye Cumhuriyeti yüzyillik bir geçmisi geride birakip yeni yüzyilina hazirlanmaktadir. Hiç süphesiz ülkemiz, kurulusundan bugüne kadar geçen yüz yillik süre iç ve dis faktörlerin neden oldugu aci verici olumsuz olaylarla yüklüdür. Halkimiz tüm bu olumsuzluklari asmis, medeni dünyanin ortak dili olan çok partili demokratik hayati anayasal ve siyasal bir gerçek olarak kurmayi basarmistir. Ancak, millet iradesinin egemenligine ve demokrasiye tahammül edemeyenlerin ülkemizi maruz biraktiklari darbeler yüz yillik tarihimizin en aci verici ve zorlu olaylari olarak yasanmistir. Izmir Konfederasyonu olarak 2014 yilindan bu zamana hayata geçirdigimiz projeler ve sosyal sorumluluk alanindaki çalismalarimiz ile ülkemizin gelecegine katki sunmaya gayret gösteriyoruz.”

Derneklerimizin toplam 180 bin kayitli üyesi bulunuyor

Izmir Konfederasyonu hakkinda bilgiler veren Baskan Ademhan, "Ben su anda konfederasyonumuzun kurucu baskanligini yapiyorum. 67 tane federasyonumuz var ve bunlara bagli bin 743 tane dernegimiz bulunuyor. Bu derneklerin 180 bin kayitli üyesi var" dedi.

Izmir Konfederasyonu’nun projelerini anlatan Baskan Ademhan, özellikle uyusturucu kullanimina karsi ve çocuk evliliklerle ilgili çalismalarina yer verdi. Ademhan, "Bin 293 muhtarimiz ile çalistay düzenliyoruz. Sokakta uyusturucu yasi maalesef 9’a inmis durumda. Sakran Cezaevi rehabilitasyon ceza evi olmali diyoruz. Ayrica, okula maddi durumlarindan dolayi gidemeyen çocuklarin tespitinin yapilmasi ve onlara yarim asgari ücret ödenmesi, çocuk evliliklerine karsi halkimizin bilinçlendirilmesi gibi sosyal önerilerimiz ve çalismalarimizi yürütüyoruz. Izmir’de 30 belediyemizin tüm mahallerine gidip muhtarlarimizi topluyoruz, müftülük, milli egitim, sosyal uzmanlar esliginde geçmiste yasanan aci hikayelerin kahramanlarini bulusturuyoruz. Ailelerimizi bilinçlendiriyoruz. Ardindan muhtarlarimiz ve azalarimizdan gelen bilgiler oluyor. Onlari degerlendiriyoruz. Simdi son olarak faaliyetlerimize depremi de ekledik. Allah bir daha böyle bir felaket yasatmasin. Deprem oldu, yasandi bundan sonra ne yapilmali? Depremlerle alakali da heyetler olusturup deprem aninda neler yapilmasi gerektigi ile egitimler verecegiz. Bizim hiçbir maddi beklentimiz yok biz sadece hizmet etmek istiyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile