Özellikle Konak-Alsancak kıyı şeridinde yürüyen vatandaşlar denizin üzerini kaplayan yüzlerce deniz anasını merakla izledi. İlk kez bu kadar çok deniz anasını gördüklerini belirten vatandaşlar, deniz analarının zehirli olup olmadıklarını merak ettiklerini kaydetti.
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Ertan Çınar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, denizdeki deniz anası sayısındaki çokluğun normal olduğunu belirterek, endişeye gerek olmadığını söyledi.
İlkbahar sonu, yaz başlangıcının deniz anası için üreme dönemi olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Çınar, bu dönemde yaygın görüldüklerini ifade etti.
Prof. Çınar, bunun doğal bir olgu olduğu vurgulayarak, "Organik madde zengini sularda çok fazla üreyebilirler. İzmir Körfezi de böyle bir yer. Yaygın türleri olan aurelia aurita çok zehirli bir tür değil. Daha zehirli olanları da var, ancak onlar aşırı üremezler. Deniz anasının yakıcı kapsülleri vardır, ciltle temasında yanma etkisi yaratır. Alerjik durumlarda durum daha kötü olabilir" diye konuştu.
İzmir Körfezi'nde Deniz Anası Sayısında Artış
İzmir Körfezi'nde görülen çok sayıdaki deniz anası vatandaşların ilgisini çekti.