İzmir Kuş Cenneti'ni görmeyen öğrenciler için proje başlatılıyor

İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği, burayı daha önce hiç görmemiş öğrencilere yönelik olarak "30 İlçeden 60 Okul" sloganıyla bir eğitim

İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği, burayı daha önce hiç görmemiş öğrencilere yönelik olarak "30 İlçeden 60 Okul" sloganıyla bir eğitim projesi başlatıyor. 30 ilçeden yaklaşık 3 bin ilköğretim öğrencisini kapsayacak proje, 26 Nisan ile 8 Haziran 2010 arasında uygulanacak.
Kuruluş amacına yönelik olarak resmi ve özel eğitim kurumlarıyla işbirliği içinde olduklarını belirten birlik yetkilisi Okyay Bulut, "Bölgedeki doğal yaşamın öneminin yeni kuşaklara aktarılması için eğitim, restorasyon ve tanıtım gibi konularda projeler geliştirerek uygulamak için çalışıyoruz." dedi. İzmir Doğal Yaşam Parkı ve Kuş Cenneti'nde yapılması planlanan bu eğitim etkinliğinin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve kendi birlikleri tarafından yürütüleceğini kaydetti. Bulut, "Amacımız çocukları doğayı tanımaya teşvik etmek, doğa ve doğa sorunlarına karşı farkındalık ve duyarlılık oluşturmak, doğanın işleyişiyle ilgili temel bilgi ve anlayış kazandırmak, doğayla ilgili sorunları tanımlama, araştırma, çözme ve doğanın korunmasına aktif katılım sağlamaktır." şeklinde konuştu.
Proje kapsamında delta içinde eğitmen tarafından belirli mesajlar verileceğini söyleyen Okyay Bulut, şunları kaydetti: "Çeşitli interaktif sunumlarla sulak alanların önemi, kuşlar, korunan alanlar, deltanın geçim kaynakları, yaşam kültürü ve çevreyle ilgili veriler aktarılacak. Alan içinde akülü araçlarla kuş gözlem turları yapılacak. Ayrıca tanıtıcı broşürler dağıtılacak."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile