Izmir Menderes'te Yogun 14 Subat Mesaisi

Izmir Menderes'te Yogun 14 Subat Mesaisi

Türkiye’de kesme çiçek üretiminin yüzde 45’ini karsilayan Izmir Menderes, 14 Subat Sevgililer Günü öncesi yogun mesaisini sürdürüyor.

Izmir’in Menderes ilçesi, Türkiye’de kesme çiçek üretiminin yüzde 45’ini karsiliyor. 14 Subat Sevgililer Günü’ne özel basta gül olmak üzere pek çok çiçegin üretildigi ilçede, hummali çalisma devam ediyor. Ilçenin 10 bin dönüm alaninda çiçek üretimi yapan üreticiler, Türkiye’nin dört bir yanina yollanan çiçekleri 14 Subat’a hazirliyor.

“Menderes, kesme çiçekte Türkiye’nin gülüdür”

Menderes Ziraat Odasi Baskani Kadir Telli, "Çiftçilerimiz, mahsullerini 14 Subat Sevgililer Günü’ne yetistirmek için hummali bir sekilde çalisiyor. Bu sene verim iyi. Çiftçimizin yüzü umariz güler. Girdi maliyetlerinin artmasi elbette tüketiciye de yansiyacaktir ancak Sevgililer Günü yilda bir kez oluyor. Insallah tüketicilerimiz çiçeklerimizi gönül rahatligi ile alir. Izmir’de kesme çiçek en fazla Menderes’te üretilir ve Türkiye’nin her yerine buradan çiçek gider. ‘Menderes, kesme çiçekte Türkiye’nin gülüdür’ diyebiliriz" seklinde konustu.



“14 Subat çiçekleri ve gülleri daha pahali olacak”

Üretici Ahmet Binek, “Hazirliklarimiz ekim ayinda budama ile basladi.

Çiçeklerin bakimi, gübrelemesi yapildi. Kesim asamasinda oldugumuz çiçekleri, Sevgililer Günü’ne hazirliyoruz. Özellikle güllerimizi 20’ser adet olmak üzere demet haline getiriyoruz, ardindan kooperatifimiz araciligi ile Türkiye’nin her yerine gönderiyoruz. Geçen yil sel nedeniyle magduriyet yasamistik ama bu yil böyle bir sikinti yasamadik. Verim ve kalite iyi" dedi.

Binek, girdi maliyetleri arttigi için fiyatlarda artis yasandigini belirterek, "Bu yil 14 Subat çiçekleri ve gülleri daha pahali olacak” dedi.



"Bu yil verim iyi"

Menderes’in kesme çiçek üretiminde önemli bir bölge oldugunu anlatan Osman Anduz isimli üretici de “Geçen yil çiçeklerde kara leke sorunu vardi. Ayrica sel meydana gelmisti. Bu yil verim iyi ancak girdiler maliyetli" diye konustu.

Üreticiler olarak maliyetlerin düsmesini istediklerini belirten Anduz, "Daha uygun fiyata üretirsek biz de düsük fiyattan satmak isteriz ancak hem özel gün olmasi hem de maliyetlerin artmasi nedeniyle fiyat artisi tüketiciye de yansiyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile