Izmir Merkezli FETÖ Operasyonunda 7 Süpheli Itirafçi Oldu

Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) sözde Türk Silahli Kuvvetleri yapilanmasina yönelik Izmir merkezli 9 ilde gerçeklestirilen operasyonda gözaltina alinan 13 süpheliden 7’si itirafçi oldu. Itirafçilarin ifadeleri dogrultusunda 58 örgüt üyesi daha tespit edilirken, adliyeye sevk edilen diger 6 süpheli adli kontrol sartiyla serbest kaldi.

Izmir Cumhuriyet Bassavciligi Terör Suçlari Sorusturma Bürosu tarafindan yürütülen sorusturma kapsaminda, Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) sözde Türk Silahli Kuvvetleri yapilanmasina yönelik Izmir merkezli 9 ilde, Bassavcilik tarafindan veri karsilastirilmasina dayali islemler neticesinde örgütsel irtibat tarzina uygun olarak ankesörlü/kontörlü sabit hat irtibati ile örgüt mensubiyetlerine dair baska deliller de bulunan Kara ve Hava Kuvvetleri komutanliklarina mensup ikisi muvazzaf 4 astsubay ile darbe girisimi sonrasi ilisikleri kesilen 10 askeri okul ögrencisi hakkinda gözalti karari verildi.

5 Aralik sabahi Izmir dahil 9 ilde gerçeklestirilen es zamanli operasyonda, 13 süpheli gözaltina alindi.

Itiraf ettiler, 58 örgüt üyesi daha tespit edildi

Operasyonda gözaltina alinan 13 süphelinin emniyetteki islemleri tamamlandi. Süphelilerden itirafçi olan 7 kisi, etkin pismanliktan yararlanarak emniyetten serbest birakildi. Itirafçilarin ifadeleri dogrultusunda 58 örgüt üyesi daha tespit edilirken, adliyeye sevk edilen diger 6 süpheli adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile