Izmir Merkezli FETÖ Operasyonunda Gözalti Sayisi 114'E Yükseldi

Izmir Merkezli FETÖ Operasyonunda Gözalti Sayisi 114'E Yükseldi

FETÖ/PDY’nin Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) yapilanmasina yönelik Izmir merkezli operasyonda gözalti sayisi 114’e yükselirken, 15’i yurt disinda olan firari süphelilerin yakalanmasina yönelik çalismalarin sürdügü ögrenildi.

Izmir Cumhuriyet Bassavcilgi’nin, FETÖ/PDY’nin Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) yapilanmasina yönelik yürüttügü sorusturma kapsaminda, Milli Savunma Bakanligi, Milli Istihbarat Teskilati Izmir Bölge Baskanligi, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanliklari ile Jandarma Genel Komutanligi ve Sahil Güvenlik Komutanligi’nin yaptigi veri paylasimi sonucunda, askeri okul mülakatlarinda örgütsel kodlama yaptigi tespit edilen, örgütsel irtibat tarzina uygun olarak ankesörlü/ kontörlü sabit hat irtibat kurdugu saptanan ve daha önce gözaltina alinan itirafçilarin ifadesi dogrultusunda 158 süpheli hakkinda gözalti karari verildi.

Operasyon kapsaminda, 1’i Albay, 1’i Binbasi, 1’i Yüzbasi, 3’ü Üstegmen, 1’i Tegmen, 30 Astsubay, 11, Uzman Çavus rütbesinde; 3’ü Deniz Kuvvetleri, 1’i Sahil Güvenlik, 15’i Kara Kuvvetleri, 13’ü Hava Kuvvetleri, ve 16’si da Jandarma Genel Komutanligina mensup 33’ü muvazzaf 48 asker sahis, 110 darbe girisimi sonrasi iliskileri kesilen askeri okul ögrencisi olmak üzere toplam 158 süpheli hakkinda Izmir merkezli 41 ilde es zamanli operasyon baslatildi. Izmir Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi ekipleri, önceden belirlenen adreslere saat 01.00 siralarinda baskin yapti.

114 süpheli yakalandi

Operasyon kapsaminda ekiplerin yaptiklari çalisma sonucu gözalti sayisinin 114’e yükseldigi ögrenildi. Operasyon kapsaminda gözaltina alinan süphelilerden 1’inin hakkindaki gözalti kararinin saglik durumu (Covid-19) nedeniyle iptal edildigi, 1 süphelinin de hakkindaki mükerrer sorusturma nedeniyle gözalti kararinin iptal edildigi kaydedildi. 15 i yurt disinda olmak üzere firari olan toplam 42 süpheliyi yakalama çalismalarinin ise sürdügü bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile