Izmir Merkezli Kukla Operasyonu'ndan 'Camgöz'ler Çikti

Izmir Merkezli Kukla Operasyonu'ndan 'Camgöz'ler Çikti

Izmir merkezli 4 ilde gerçeklestirilen ve 28 süphelinin gözaltina alindigi ’Kukla’ operasyonunun, liderligini Deniz Camgöz’ün agabeyi Mahir Camgöz’ün yaptigi çeteye düzenlendigi ögrenildi. Camgöz’ün, Deniz Camgöz’ün suç örgütünü diri tutmaya çalisarak is adamlarini tehdit ve santaj yoluyla haraca bagladigi ögrenildi.



Izmir Il Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, özellikle is insanlari basta olmak üzere bir çok vatandasi, silahli tehdit, siddet, nitelikli yagma ve santajla magdur eden, bünyesinde açik veya gizli is bölümü bulunan, hiyerarsik yapiya sahip, suç islemeyi süreklilik haline getirmis ve suç islemeye elverisli malzemeye sahip, haksiz çikar saglamayi hedefleyen ve liderligini Deniz Camgöz’ün agabeyi Mahir Camgöz, yöneticiligini de Deniz Camgöz’ün yegeni Cihan Camgöz’ün yaptigi suç örgütünü belirleyerek takibe aldi. Operasyon için çalisma baslatan ekipler, Izmir, Karsiyaka ve Kinik Cumhuriyet Bassavciliklari koordinesinde, belirlenen suç örgütü ve bu örgüte silah temin ettigi belirlenen iki ayri sebekeye yönelik dün sabah saatlerinde es zamanli operasyon düzenlendi.

Izmir merkezli Mugla, Amasya ve Manisa illerinde bulunan 33 ikamet, 4 is yeri, 3 araç ve 1 depoda es zamanli baskinlar gerçeklestirildi.

Operasyon çerçevesinde adreslerde yapilan aramalarda, 10 tabanca, 11 pompali tüfek, 1 kuru siki tabanca, 213 farkli ebatlarda tabanca fisegi, 78 kartus, 45 kuru siki fisegi, 11 sarjör, 2 kasatura, 1 kelepçe, bir miktar uyusturucu madde ele geçirildi. 93 ekip ve 231 personelin katilimiyla gerçeklestirilen operasyonda, 28 süpheli gözaltina alindi. Gözaltina alinan süpheliler arasinda suç örgütü lideri Mahir Camgöz ve Cihan Camgöz’ün de bulundugu ögrenildi.

Tehdit ve santaj yoluyla haraca baglamislar

Polis ekipleri tarafindan yürütülen çalismalarda, çökertilen suç örgütünün is adamlarina tehdit ve santaj yaptiklari, bu yolla kendilerini haraca bagladiklari ortaya çikti. Ayrica çetenin, anlasmazliklari cemaat kurup çözüme kavusturdugu, racon kesme yöntemiyle verilen karara veya cezaya uymayanlarin is yerlerini kursunladiklari belirlendi. Özellikle Bayrakli, Karsiyaka, Çigli ve Menemen’de eylemlerini yogunlastiran çetenin, Deniz Camgöz’ün suç örgütünü canli ve diri tutmaya çalisiyorlar, onun gücünü kullanmaya çalistiklari tespit edildi.

Polis adim adim takip etti, profesyonel ekip kiskivrak yakaladi

Suç örgütlerine nester vurmaya aliskin olan Izmir Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Mahir Camgöz, Cihan Camgöz ve yönettigi çeteyi teknik ve fiziki takibe alip günlerce adim adim takip etti. Karsiyaka Cumhuriyet Bassavciliginin da titizlikle yürüttügü sorusturma dahilindeki talimatiyla, operasyon için dügmeye basildi. Organize polislerinden olusan profesyonel ekip, Mahir Camgöz’ün bulundugu adrese girip kendisini kiskivrak yakaladi.

Süphelilerin emniyetteki ifade islemleri sürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile