Izmir Merkezli Yasa Disi Silah Ticareti Operasyonunda 11 Tutuklama

Izmir Merkezli Yasa Disi Silah Ticareti Operasyonunda 11 Tutuklama

Izmir merkezli gerçeklestirilen yasa disi silah ve mühimmat ticareti operasyonunda tabanca ve mühimmat ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltina alinan süphelilerden 11’i tutuklandi; 2 süpheli adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Izmir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan 3 Subat 2021 tarihinde baslatilan sorusturma kapsaminda, yasa disi silah ve mühimmat ticareti faaliyetlerinde bulunduklari tespit edilen süpheliler hakkinda yakalama karari çikartilmis, 3 süpheli suçüstü yakalanarak tutuklanmis ve toplamda 70 adet tabanca, 376 adet tabanca fisegi ile tabanca yapiminda kullanilan 33 adet tabanca sürgüsü, 32 adet tabanca irca mili ve yayi, 31 adet tabanca emniyet mandali, 33 adet irca mili yuvasi ele geçirilmisti. Genisletilen sorusturmada, silah alimi, satimi ve araciligi suçuna karistiklari tespit edilen hedef süpheliler ile birlikte toplamda 29 süpheli hakkinda yakalama karari çikartildi. Izmir Il Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Izmir merkez ilçeleri ile Ödemis ilçesi ve Konya Beysehir ilçesinde toplam 29 süpheliye ait 33 ev ve 5 is yeri adresinde 15 Haziran saat 05.30’da es zamanli operasyon gerçeklestirdi.

Çok sayida tabanca ele geçirildi

Ekipler tarafindan adreslerde yapilan aramalarda 23 adet tabanca bin 19 adet tabanca fisegi, 1 adet ruhsatsiz tüfek, 1 adet telsiz, 1 kök Hint keneviri, çok sayida tabanca yapiminda kullanilan tabanca gövdesi, sürgü, irca mili, yay, sarjör ve tabanca imalatinda kullanilan matkap, mengene ve kumpas ele geçirildi. Yapilan es zamanli operasyonda hedef süphelilerden 17’si yakalandi.

11 tutuklama, 6 adli kontrol

Öte yandan Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügündeki islemleri tamamlanan 17 süpheli adliyeye sevk edildi. Süphelilerden 11’i çikarildigi mahkemece tutuklanirken, 6 süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Firari 12 süpheliyi yakalama çalismalarinin sürdügü bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile