İzmir Obm’den Ateş Kuşlarına Teşekkür

İzmir Obm’den Ateş Kuşlarına Teşekkür

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, 2012 yılında orman yangınlarında görev yapan teşkilatça “Ateş Kuşları” diye bilinen helikopter ve uçak pilotları ile teknisyen ve yer ekiplerine teşekkür sertifikaları verdi.

Türk Hava Kurumu’nun İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli yangın uçakları personeli ile Gümüldür ve Seferihisar Yangın Helikopterlerinin tüm personelinin katıldığı etkinlikte İzmir Orman Bölge Müdürlüğü adına teşekkür konuşması yapan İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın; İzmir ve Manisa İllerinde Mayıs ayından bu yana çıkan 235 adet orman yangınında, önceki yıllara göre tarihi bir başarının sağlanarak sadece 396 hektar orman alanın yandığını belirtti.

Bu yangınların büyümesinin önlenmesinde bölgelerinde görev yapan 4 helikopter ve 6 uçağın havadan gerçekleştirdiği müdahalelerin etkin rol oynadığını söyledi.

Orman yangınları ile mücadelenin tam bir takım çalışması olduğunu vurgulayan Bölge Müdürü İbrahim Aydın iyi oynadık ve kazandık bu başarıda katkısı olan tüm hava kuvvetlerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum dedi.

Türk Hava Kurumu adına söz alan Murat Ocak ise özellikle Akdeniz çanağındaki yangınlarda başarı ile mücadele edilmesinde ve yangınların söndürülmesinde rakipsiz olunmasında 1983 yılında Türk Hava Kurumu ile başlayan ve 1988 yılında helikopterlerin de katılmasıyla devam eden süreçte, hava araçlarının etkin kullanımının büyük rolü olduğunu söyledi.

THK Temsilcisi Ocak; İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün takdirlerinin kendileri için motive edici olduğunu kış aylarında sürekli eğitimlerle personellerini bir sonraki yaz sezonuna daima hazır tuttuklarını da belirtti.

Konuşmaların ardından İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Bölge Müdür Yardımcıları Ahmet Ersoy, Mihtat Ateş, başta olmak üzere etkinliğe katılan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü üst yönetimi tarafından “Ateş Kuşlarına” teşekkür plaketleri ve sertifikalar takdim edildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile