İzmir Projeleri Takipte

İzmir Projeleri Takipte

İzmir’deki TOBB’a bağlı Oda ve Borsalar’ın 30 Eylül 2011 tarihinde gerçekleştirdiği Ortak Yönetim Kurulları Toplantısı’nda oluşturulan ve sekreteryası İzmir Ticaret Borsası’nca (İTB) yürütülen Proje İzleme Komisyonu, ilk toplantısını dün İTB Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

İzmir için açıklanan projelerin uygulanmasının takibine yönelik olarak kurulan Proje İzleme Komisyonu toplantısında, Merkezi Hükümet 'in 2011 Genel Seçim öncesinde sunduğu 35; İzmir Büyükşehir Belediyesi 'nin 2009 Yerel öncesinde sunduğu 15 adet İzmir projesine ilişkin uygulayıcısı olan kurumlardan bilgi alındı. Projelerin son durumlarına ilişkin değerlendirme yapıldı. Mevcut projelere ait gelişmelerin 6 ay sonra yapılacak ikinci toplantıda değerlendirilmesi, projelerin yürütülmesine ilişkin sorunların tespiti, çözüm önerileri geliştirilmesi ve ilgili merciler nezdinde girişimlerde bulunulması kararlaştırıldı.

Toplantıya, İzmir'deki oda ve borsaların Proje İzleme Komisyonu üyelerinin yanı sıra, projelerin konu, görev ve yetki alanına giren kurum ve kuruluş temsilcileri ile AK Parti ve CHP temsilcileri de katıldı.

Proje İzleme Komisyon Toplantısı 'nı yöneten İTB Yönetim Kurulu üyesi Derya Pala, “İlk toplantıda geçtiğimiz yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi, genel seçimlerde ise Hükümet tarafından sunulan projelerin ele alınmasının uygun olacağını düşündük, bu nedenle projelerin uygulayıcısı olabilecek kurumları da toplantımıza davet ettik. Basında sıkça yer alan bu projeler dışında özellikle ilçelerimiz için gündeme getirilmesi gerekecek farklı projeler mutlaka olacaktır. Komisyonun bu ve bundan sonraki toplantılarda söz konusu olabilecek bütün projelerin takipçisi olarak önemli bir işlevi yerine getireceğine inanıyorum” diye konuştu.

Odalar ve borsaların organizasyon yapıları itibariyle Türkiye 'de en önemli meslek kuruluşları olduğunu vurgulayan Derya Pala, şunları söyledi: “Bizlerin birinci sıradaki görevi üyelerimizin mesleki konulardaki sorunlarına çözüm üretmek ve ticari hayatın düzenlenmesi amacıyla kanunla verilmiş görevleri yerine getirmektir. Ayrıca, temel görevlerimizin yanı sıra en önemli sorumluluklarımızdan biri de genelde ülkemizin, özelde ise ilimizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı koymaktır. Bu katkı bazen somut bir yatırım bazen de yapılan yatırımlara destek olarak veya ihtiyaçlara göre yatırımları yönlendirerek gerçekleşmektedir. Bu çerçevede şehrimizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak, altyapısını iyileştirecek ve yaşam kalitesini artıracak projelerin desteklenmesi gerekmektedir. Geçtiğimiz yerel ve genel seçimlerde şehrimiz için açıklanan yatırım projelerinin İzmir için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Projelerdeki gelişmelerin izlenmesi, olumlu fikirlerle zenginleştirilmesi ve mümkün olduğu durumlarda hızlandırılmasının sağlanmasını aynı zamanda İzmir 'e karşı görev olarak görüyoruz.“
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile