İzmirli Boşnaklar'a Belediye Desteği

İZMİR - Srebrenitsa Katliamı'nın 17. yılında ölenleri anmak amacıyla Bosna Hersek'e gidecek olan İzmirli Boşnaklar'a Konak Belediyesi yiyecek içecek desteğinde bulunacak.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yaptığı yazılı açıklamada, 11 Temmuz'da Srebrenitsa katliamı kurbanlarını anmak üzere Bosna Hersek'e gidecek olan hemşehrileri yalnız bırakmayacaklarını belirtti.

Anma törenine katılmak üzere hazırlık yapan İzmirli Boşnaklar Derneği'ne destek verdiklerini ifade eden Tartan, Bosna Hersek'e gidecek kafilenin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının Konak Belediyesi tarafından karşılanacağını kaydetti.

Tartan, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Her yıl olduğu gibi bu yıl da Boşnak kardeşlerimize desteğimiz sürüyor. Katliamı kınıyor ve Srebrenitsa halkının acılarını paylaşıyoruz. 11 Temmuz tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun, insan öldürmek, bir insanlık ayıbıdır ve suçudur."

İzmirli Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz ise Avrupa'nın ortasında soykırım uygulandığını ve yıllardır suçluların cezalandırılmasını beklediklerini belirterek, bu yıl da katliama dikkat çekmek için Türkiye'nin dört bir yanından Boşnak dernekleri olarak Srebrenitsa'ya doğru yola çıkacaklarını bildirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile