İzmirli Boşnaklar, Srebrenitsa'da Bilgisayar Sınıfı Kurdu

İzmirli BoşŸnaklar DerneğŸi, Bosna Hersek'in doğŸusundaki Srebrenitsa'daki ilköğŸretim okuluna bilgisayar sınıfı kurdu.

Bursa Balkan Kadınlar DerneğŸi'nin yardımıyla Bosna Hersek'teki çocuklar için "Sel ile Giden Umutlar Bilgi ile YeşŸerecek" sloganıyla yürütülen proje kapsamında Srebrenitsa'daki ilköğŸretim okuluna 15 bilgisayar ve bir yazıcı bağŸışŸlandı.
Bilgisayar sınıfının açılışŸına Bornova Kaymakamı Kadri Canan, İzmirli BoşŸnaklar DerneğŸi Yönetim Kurulu BaşŸkanı Hamza Yavuz, Srebrenitsa Belediye BaşŸkanı LJamil Durakoviç, okul müdürü Marinko Batskoviç, öğŸrenciler ve diğŸer konuklar katıldı.

Bornova Kaymakamı Kadri Canan, bu projeyle Bosnalı çocukların da kaliteli bir eğŸitim için gerekli koşŸullara sahip olmasını hedeflediklerini söyledi.

İzmirli BoşŸnaklar DerneğŸi Yönetim Kurulu BaşŸkanı Yavuz da dedelerinin 100 yıl öncesinde bu topraklardan Türkiye'ye göç ettiğŸini ve kalbinin yarısının Türkiye, yarısının da Bosna Hersek için attığŸını belirterek, böyle bir projeyi hayata geçirmekten duyduğŸu memnuniyeti dile getirdi.
Srebrenitsa Belediye BaşŸkanı Durakoviç ise çocuklara ve gençlere yapılan yatırımın her zaman doğŸru yatırım olduğŸunu vurguladı.
Okul Müdürü Batskoviç de projeye katkı sağŸlayan herkese teşŸekkür ederek, yapılan iyiliğŸe iyilikle karşŸılık vermek istediklerini vurguladı.
"Sel ile Giden Umutlar Bilgi ile YeşŸerecek" sloganıyla yürütülen proje kapsamında daha önce de Zavidoviç ve Kalesiye'deki bazı okullara bilgisayara sınıfı kurulmuşŸtu.
 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile