'İzmirli Firmalar Ar-ge Desteklerinden Fazla Yararlanmıyor'

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ar-Ge ve inovasyon odaklı çalışmalara imza atan İzmirli firmaların, bu amaçla sağlanan desteklerden yeterince yararlanmadığını söyledi.

EİB işbirliğinde, Ege Sistem Bilişim Hizmetleri tarafından yürütülen ve TÜBİTAK 1601-Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenen "Ar-Ge Mentör Ağı Projesi"ne ilişkin bilgilendirme toplantısı Ege İhracatçı Birlikleri'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda, KOBİ'lerde Ar-Ge ve yenilik kültürünün oluşmasını, Ar-Ge altyapısının güçlenmesini ve proje hazırlama yeteneğinin gelişmesini hedefleyen projenin ayrıntıları paydaşlara aktarıldı.
Toplantıda konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, "Bölgemizdeki firmalar Ar-Ge ve inovasyon odaklı çalışmalara imza atıyor. Ancak desteklerden faydalanma istatistiklerine bakıldığında İzmir'in performansı hakkında çok olumlu değerlendirme yapamıyoruz. Bu noktada hem proje yazma ve üretme, hem de projelerimiz için doğru kaynak yaratma konularında insan kaynağına ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

"Ar-Ge Mentör Ağı Projesi" için Ege Sistem Bilişim Hizmetleri ile işbirliği yapacaklarını kaydeden Ünlütürk, şunları söyledi:
"Bu proje ile bir mentörlük mekanizması geliştirerek firmalarımızın Ar-Ge ve yenilik odaklı faaliyetlerini desteklemeyi ve onların insan kaynağı gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında belirlenen KOBİ ölçeğindeki 20 firmaya mentörler (firmalar ile birebir çalışacak rehber uzmanlar) atanacak, bu mentörler ücretsiz olarak 9 ay boyunca firmalarla çalışarak Ar-Ge ve yenilik alanındaki proje fırsatlarını ortaya koyacak. Projelerin hazırlanması ve ilgili hibe kuruluşuna teslim edilmesi sürecine destek olacaklar. Proje tamamlandığında ise birlikte çalışılacak 20 firmanın da ilgili hibe kuruluşlarına birer proje teslim etmiş olması, projenin temel hedefi durumunda. Böylelikle hem firmalarımızdaki Ar-Ge ve inovasyon odaklı faaliyetleri yürütecek insan kaynağının gelişimine katkı konulmuş olacak hem de firmalarımızdaki proje kültürünün gelişerek daha fazla hibe projesinin yürütülmesine destek sağlanmış olacak."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile