Izmirli Hayirseverlerden Antalya Ve Mugla'daki Yanginlarda Magdur Olan Üreticilere Destek

Izmir'de hayirseverler tarafindan bagislanan 143 küçük ve büyükbas hayvan ile 50 ton yem, Antalya ve Mugla'daki yanginlarda magdur olan vatandaslara dagitilmak üzere yola çikti.

Antalya ve Mugla'da meydana gelen yanginlarin söndürülmesinin ardindan Izmir'de bir grup hayirsever, Il Tarim ve Orman Müdürlügüne basvurarak magdur olan vatandaslara destek olmak istediklerini belirtti.

Yardimlari kisa sürede organize eden müdürlük, hayirseverlerin bagisladigi 59 küçük ve 84 büyükbas olmak üzere 143 hayvan ile 50 ton yemi, bölgeye gönderdi.

Il Tarim ve Orman Müdürlügü bahçesinde düzenlenen ugurlama etkinligine katilan Vali Yavuz Selim Kösger, Manavgat ve Mugla'da çikan yanginlarin tüm çabalara ragmen yerlesim yerlerine siçradigini, can ve mal kaybi meydana geldigini animsatti.

Yanginda yasamini yitirenlere bassagligi, ailelerine sabir dileyen Vali Kösger, magduriyetlerin giderilmesi için çalismalarin devam ettigini söyledi.

Zor zamanlarda bir araya gelmeyi bilen bir millet olduklarina isaret eden Kösger, söyle konustu:

"Zaman zaman kendi içimizde bir takim çekismeler, tartismalar yasiyoruz ama ülkeyle ve ülkenin gelecegiyle ilgili, bu vataninin bekasiyla ilgili ciddi sikintilar oldugunda bir araya gelmesini bilen ve orada nasil bir durus sergilemesi gerekiyorsa o durusu sergileyen bir milletiz. Ihtiyaç duyuldugunda yek vücut olup birbirimizin acisini gideren, birbirimizi sarip sarmalayan, yaralarimizi tedavi eden ve düstügü yerden tekrar ayaga kaldirmasini bilen bir milletiz."

Yangin bölgesindeki vatandaslarin zararlarinin devlet tarafindan karsilandigini fakat vatandaslarin da dayanisma ruhuyla buna destek verdigini anlatan Kösger, Izmir merkeziyle Bergama, Bayindir, Kinik, Ödemis ve Beydag ilçelerinden hayirseverlerin hibe ettigi hayvan ve yemlerin bugün yola çiktigini, ihtiyaç duyuldukça bu tür yardimlara devam edilecegini aktardi.

Vali Kösger, Karadeniz bölgesinde yasanan sel felaketiyle ilgili de dayanisma kampanyasinin devam ettigini sözlerine ekledi.

Bornova Kaymakami Fatih Genel ve Il Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Özen'in de katildigi etkinlikte bir yardim kamyonu dualarla ugurlandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile