Izmirli Ihracatçilarin KDV Iadeleri Ortalama 17 Günde Sonuçlandiriliyor

Izmirli Ihracatçilarin KDV Iadeleri Ortalama 17 Günde Sonuçlandiriliyor

Izmir Vergi Dairesi Baskanligi ihracatçilarin KDV iadesi dosyalarini ortalama 17 günde sonuçlandirarak ihracatçilarin finansmana erisimde zorluk yasadigi süreçte özsermayesine hizli kavusmasini sagladi.

Ege Ihracatçi Birlikleri (EIB) ile Izmir Vergi Dairesi Baskanligi arasinda 20 yildir devam eden güçlü iletisim köprüsünün KDV iadesi dosyalarinin hizli çözümlenmesini sagladigini dile getiren Ege Ihracatçi Birlikleri Koordinatör Baskani Jak Eskinazi, Izmir Vergi Dairesi’nin yaklasiminin Izmirli ihracatçilari mutlu ettigini söyledi.



EIB bünyesinde faaliyet gösteren birliklerin baskanlari, ihracatçilarin vergi dairelerinde yasadiklari sorunlari görüsmek üzere EIB hizmet binasinda bulustu. EIB üyelerinden gelen sorun ve çözüm önerilerinin görüsüldügü toplantida, EIB Koordinatör Baskani Jak Eskinazi, Vergi Dairesi Baskanligi ile bulusmalari 20 yildir sürdürdüklerini, ilk toplantidan bugüne kadar üyelerden iletilen sorunlarda ciddi oranda azalma gözlendigini, bunun kendileri adina sevindirici oldugunu ifade etti.

Türkiye’deki yüksek enflasyonist ortam nedeniyle girdi maliyetlerinin hizla arttigini buna karsin döviz kurlarinin enflasyon rakamlarinin çok gerisinde kaldigini, ihracatçinin her geçen gün kan kaybettigini belirten Eskinazi, “finansmana erisimin son derece zor oldugu bu dönemde, ihracatçinin üzerindeki baskinin azaltilmasi çok önemli, KDV iadesi ve diger islemlerinde ihracatçi ne kadar az sorun yasarsa o kadar iyi, bunu sagladiklari için Sayin Ömer Alanli nezdinde tüm vergi dairesi çalisanlarina tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



Alanli; “2024 yilinda 45 bin KDV iadesi basvurusu aldik”

Izmir’deki vergi dairelerine bu yilin ilk alti ayinda 45 bin KDV iadesi basvurusu geldigini söyleyen Izmir Vergi Dairesi Baskani Ömer Alanli, geçtigimiz yillarda bu dosya sayisina 1 yilda ulasilirken son dönemde 6 ayda bu basvuru sayisina ulasildigini; ancak ihracatçiyi magdur etmemek adina dosyalarin ortalama 17 günde sonuçlandirildigini belirtti.



Dosyalarin hizli çözümü için E-Tebligat sisteminde iletisim bilgilerinizi güncel tutun

Ortalama dosya sonuçlandirma süresinin çok iyi oldugunu ifade eden Alanli, “Islemlerin kisa sürede tamamlanmasi için firmalarin Vergi Daireleri tarafindan gönderilen eksik bildirim yazilarina çabuk ve eksiksiz yanit vermeleri çok önemli. KDV iadesi basvurulari basta olmak üzere vergi dairelerindeki islemlerinin hizli sonuçlanmasi için firmalarimizin bizimle iletisimlerini güçlü tutmalari, Elektronik Tebligat (E-Tebligat) sistemindeki iletisim bilgilerini güncel tutmalari hayati derecede önemli. E-Tebligat sistemindeki e-posta ve cep telefonu bilgilerini düzenli araliklarla güncellemeli ve mümkünse birden fazla yetkilinin bilgilerini tanimlamalidir. Vergi Dairelerince yapilacak tüm bilgilendirmeler ilgili mevzuat hükümleri geregince bu sistem üzerinde kayitli E-Tebligat adresine iletilecegi için, firmalarimizin magduriyet yasamamalari adina E-Tebligat adreslerini takip etmeleri büyük önem tasimaktadir” uyarisinda bulundu.

Alanli, mükelleflerin bagli olduklari vergi daireleriyle hizli ve saglikli iletisim kurabilmeleri, vergisel islem ve süreçler hakkinda bilgi alabilmeleri için Gelir Idaresi Baskanligi (GIB)’nin Mükellef E-Posta Iletisim Sistemi (MEIS)’ ni kullanmalarinin yerinde olacagini, bu sistem üzerinden iletilen tüm taleplere en kisa sürede yanit verildigini, bu sürecin bizzat GIB tarafindan da takip edildigini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile