İzmirli mobilyacılardan istihdam atağı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdamın arttırılması isteğine bir destek de İzmirli mobilyacılardan geldi. İzmir Mobilyacılar Odası ve Karabağlar

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın istihdamın arttırılması isteğine bir destek de İzmirli mobilyacılardan geldi . İzmir Mobilyacılar Odası ve Karabağlar Genç İşadamları Derneği , birlikte istihdam seferberliği başlattı .

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Oda Başkanı Tevfik Özdemir , " Ekonomik krizin en derin olduğu dönemde KDV indirimleriyle sektörümüze nefes aldıran hükümetin , istihdamın arttırılması isteğine katkı koymak boynumuzun borcu . Önümüzdeki dönemde istihdamın hızla arttığını göstereceğiz . " dedi . Hayata geçirecekleri projelerin öncelikle bölge , en önemlisi de Türkiye ekonomisine çok büyük faydası olacağını belirten Özdemir , , " Gerek odamızın gerekse Karabağlar Genç İşadamları Derneği ' nin üyeleri , hükümetin istihdamın arttırılması çağrısına tam destek verilmesi gerektiğine dikkat çekiyor . İzmirli mobilyacılar olarak istihdam seferberliği başlatıyoruz . En az bir işçiyi bünyemize katarak istihdamı arttırdığımızı yakın zamanda göstereceğiz . Çarkların dönmeye devam etmesi için itici güce ihtiyaç var . Ekonomik kriz öncesi esen rüzgârı tekrar estireceğiz . Mobilyacı camiamız , istihdam sorununu dün çözdüğü gibi bugün de çözümüne katkı koyacak . " şeklinde konuştu .

" KAZAKİSTAN ' DAN UMUTLU DÖNDÜM "

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ' ün katılımıyla Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu ( TUSKON ) ile Türkiye İhracatçılar Meclisi ( TİM ) organizasyonunda Astana ' da düzenlenen Kazak-Türk İş Forumu ' na iştirak eden Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir , umutlu döndüğünü söyledi . Cumhurbaşkanı Gül ' ün , kafileye katılan bütün işadamlarıyla ilgilenmesinin kendilerini memnun ettiğini belirten Özdemir , Kazakistan ' dan yapılacak ticaretin , vergi muafiyeti sebebiyle daha fazla getirisi olacağını vurguladı . Özdemir , şunları kaydetti : " İş Forumu ' na İzmir den katılan Alfemo Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Davulcuoğlu , 32 mağazalık zincir bir şirkete mal veriyor . 2011 yılına kadar üç mağaza açıp toplam 5 milyon dolarlık ticaret yapacak . Vespero Mobilya Yönetim Kurulu başkanı Kadir Tezel , Kazakistan ' a 1 milyon dolarlık ticaret için beş firmayla somut adımlar atıp ön görüşme yaptı . Erdemir Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demir , görüşmeleri neticesinde Astana ' ya 1 milyon dolarlık yatırım yaparak mutfak mobilyaları üretim tesisi kurma kararı aldı . "

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile