İzmirli Tarım ve Gıda Sektörü Temsilcileri Bakan Eker'le Biraraya Gelecek

AK Parti Milletvekili İlknur Denizli, İzmir’de tarım ve gıda sektörünün büyümesine katkı sağlamak amacıyla sektör temsilcileriyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve bakanlık bürokratlarını buluşturacağı bir dizi toplantıyı başlattı.

Yarınki ilk toplantıda sektörün İzmirli 10 temsilcisi, Bakan Eker’e İzmir ve Ege Bölgesi’nde tarım üretiminin arttırılması için taleplerini ve önerilerini aktaracak. İleriki günlerde tarım sektörünün alt gruplarının temsilcilerinin katılımıyla devam edecek toplantılarda temsilciler, sıkıntılarını ve önerilerini kendi ağızlarından yetkililere aktarma imkanı bulacak. Kendisi de gıda mühendisi olan Milletvekili Denizli, toplantılarla ilgili olarak şunları söyledi: “Elverişli coğrafi koşulları ve iklimiyle, zengin toprak yapısıyla İzmir, Türk tarımının lider kentidir. Tarım sektöründe daha çok girdi yaratmak için tarlada ürettiğiniz ürünü, endüstriyel bir ürün haline getirip katma değer oluşturmanız gerekiyor. İzmir sadece toprakları ve iklimiyle değil, bilgi birikimi ve tarımsal sanayi tecrübesiyle de ülkemizin öne çıkan kenti.” İzmir’in deneyimlerinin ve çözüm önerilerinin ülke tarımı için çok önemli olduğunu vurgulayan Denizli, “Tarım ve gıda sektörünün İzmir’deki tecrübeli kurum ve kuruluşlarının önerilerinin Ankara’ya, bakanlığa aktarılması gerekiyor.” dedi.

Bakan Eker’in, İzmirli sektör temsilcileriyle biraraya gelme önerisine olumlu yaklaştığını belirten Denizli, "Bakanımız, tarım ve gıda sektörünün İzmirli temsilcilerinin taleplerinin ve önerilerinin kendilerine yol gösterici olacağını söylediler. İşbirliğine açık bu yaklaşımının ardından, İzmir’de tarım sektörünün temsilcileriyle yaptıkları görüşmelerden sonra izlenecek yöntem üzerinde mutabık kaldık. İzmir’de tarım ve gıdanın sorunlarının ve taleplerinin bakanlığa aktarılacağı toplantılar, etkinlik ve umulan yararın sağlanabilmesi için küçük gruplarla ve düzenli olarak tekrarlanacak.” diye konuştu.

Toplantıların içeriğiyle ilgili de bilgi veren Milletvekili İlknur Denizli, “Tarım, çok fazla alt sektöre sahip. İstedik ki sektör temsilcileri, sorunlarını ve önerilerini aktarmaya yeterli zaman bulabilsin. Bu sebeple birden fazla toplantı yapıyoruz. Bu toplantıya 10 arkadaşımızla gidiyoruz. Önümüzdeki toplantıya, tarım sektörünün farklı kollarından temsilciler katılacak. İzmir tarımı için iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sektörün verdiği destekle çok faydalı sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum.” dedi.

Türk tarımının geleceğe umutla baktığını ancak birtakım küçük sıkıntılar olduğunu kaydeden Denizli, “Özellikle uzun yılların birikimi olan çok parçalı arazi yapısı gibi önemli yapısal sorunlarımız bulunuyor. İktidar, ortaya çıkan sıkıntıları çözmek için var. Tarıma ilişkin kötümser tablo çizmeyi muhalefet yapmak sananlar şunu görmeliler ki Türk tarımı istikrarla büyüyor. Tarım ve gıda sektörüne bir bütün olarak baktığımızda durmaksızın geliştiğini, iç pazarda önemli bir değer ürettiği gibi ihracat rakamlarıyla da büyüdüğünü görüyoruz.” şeklinde konuştu.

AK Parti olarak İzmir’i ve Türkiye’yi büyütmek istediklerinin altını çizen Denizli, “Tarım ve gıda sektörünün temsilcileriyle birlikte İzmir ve Ege tarımını büyütmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile