İzmirlilere İzmir Turu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin yaşadıkları şehri daha yakından tanıyabilmesi amacıyla ücretsiz kent turları düzenleyecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, her cumartesi günü rehber eşliğinde yapılacak ve kentin tarihi, turistik ören yerlerine günübirlik gezileri kapsayan programda Homeros Vadisi, İzmir Kuş Cenneti ve Doğal Yaşam Parkı ile Kadifekale'den Kemeraltı'na kadar tarihi aksı içeren tarih turları yer alıyor.

İzmir Tur'un ilk dönemi 2 Mayıs'ta başlayacak, 2 ay sürecek. Turlara katılım rezervasyonla gerçekleşecek. Konak Meydanı'ndaki İzmir Büyükşehir Belediyesi önünden saat 09.00'da başlayacak tur, aynı noktada sona erecek.

"İzmirlilerin yaşadıkları şehri daha yakından tanıyabilmesi amacıyla" gerçekleştirilecek turlar için rezervasyon [email protected] adresine elektronik posta üzerinden ya da 293 33 62 ve 293 31 37 numaralı telefonlardan yapılabilecek.

"Her tarafı tarihi değerlerle dolu, adeta açık hava müzesi gibi bir kentte yaşamanın şans olduğunu" belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, şunları kaydetti:

"Bu kentte yaşayan vatandaşlarımızın da kendi şehirlerindeki tarihi ve doğal zenginlikleri aynı karede görmesi için bir fırsat yaratmak istedik. Kentin tarihi ve turistik ören yerlerine günübirlik geziler başlattık. Rehberler eşliğinde ücretsiz turlarımızı yine vatandaşlarımızdan gelecek önerilerle geliştirerek yaygınlaştıracağız."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile