İzmit Belediye Başkanı Doğan'ın Açıklaması

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 23 Nisan 1920 tarihinin, Türkiye ve dünya tarihi için çok önemli bir gün ve dönüm noktası olduğunu bildirdi.

Doğan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 92. yıl dönümünü tüm yurtta büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirtti.

23 Nisan'ın Türk milletinin kurtuluşunu, bağımsızlığını, özgürlüğünü sembolleştiren bir tarih olduğunu ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

''Bu tarih Türk ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilerek, dünya barışına katkıda bulunacak gönül elçilerinin yetişmesine ve insani duyguları öne çıkaran bir bilincin gelişmesine de ortam hazırlamış ve öncülük etmiştir. 23 Nisan 1920, bizim olduğu kadar, dünya tarihi için de çok önemli bir gündür, dönüm noktasıdır.

Türk çocukları, kendilerine bu önemli günü armağan eden ve çocuksu duygularını dünya çocuklarıyla paylaşma fırsatı veren cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ile ne kadar övünseler azdır. Kendilerine bayram olarak armağan edilen 23 Nisan'ı çocuklarımız bu yönüyle de iyi özümsemeli, geleceğe umutla bakarken, geçmişi de unutmamalıdır. Çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı olarak yetişmeleri ortak hedefimizdir. Amacımız, çocuklarımıza uygarlığın tüm nimetlerini ulaştırmak, onlara her bakımdan daha mutlu yaşayabilecekleri bir ülke bırakmaktır.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile