İzmit Belediyesi’nde Mevzuat Eğitimi

İzmit Belediyesi’nde Mevzuat Eğitimi

İzmit Belediyesi çalışanlarına mevzuat eğitimi verildi.

İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimi Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Müslüm Akıncı verdi. Belediyede çalışanların yönelik eğitimde konuşan Doç. Dr. Müslüm Akıncı, yapılan işlemlerin mevzuatlara uygun olması gerektiğini söyledi.

Akıncı, belediyeler bazı uygulamaları yüzünden adliyelik olmaktadır. Basit bir hata yüzünden bir çok dava kaybedilmektedir hatta tazminat ödemek zorunda kalınmaktadır. Böyle olumsuzluklarla karşılaşmamak için yapılan her işin mevzuatlara, yönetmeliklere uygun olması gerekir. Mahkemeler, yargılama sırasında her iki tarafın savunması ve yasa ve kanunlara göre karar vermektedir” dedi.

Doç. Dr. Müslüm Akıncı, açıklamalarında “ Deprem ve sel bir doğa olayıdır. Fakat, bu doğa olayları yüzünden zarar görenler mahkeme yoluna gidebilir. Mahkemede deprem de bina yıkıldı, sel oldu zarar görüldü diyerek karar vermez. Deprem ve sel doğa olayı olabilir. Fakat belediyelerin görevi yapıların depreme karşı dayanıklı yapılıp yapılmadığını kontrol etmek, sele karşı alt yapıyı ona göre yapmakla yükümlüdür. Mahkeme heyeti olayların işte bu yönlerini de göz önünde bulundurarak karar verir” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Müslüm Akıncı çağımızın haklar ve özgürlükler dönemi olduğunu da hatırlatarak, ”Günümüzde vatandaşlar her türlü hakkını gerek idari yönden gerekse yargı yoluyla arıyor. Bu yüzden belediyelerdeki karar vericilerinin mevzuatları vatandaştan daha çok bilmek zorundadır. Aksi halde haklı olduğunu sandığımız bir çok konuda çalıştığımız kurumu zor durumda bırakabiliriz” uyarısında da bulundu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile