İzmit Belediyesi'nden Sağlık Seminerleri

İzmit Belediyesi'nden Sağlık Seminerleri

İzmit Belediyesi önemli iki etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Belediyede son olarak Otistik Çocuklar İçin Duygusal Hikaye Çalışmaları ile İnsan Direnci ve Obezit konularında etkinlik düzenlendi.

Uluslar arası alanda zihinsel engelli ve otistik bireylere sağlık ve eğitim hizmeti veren merkezi Londra’da bulunan Cambian Group, Gölcük Öz- De -Bir Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İzmit Belediyesi katkıları ile düzenlenen Otistik Çocuklar İçin Duygusal Hikaye Çalışmaları konulu bilgilendirme seminerinin oturum başkanlığını KOÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Ümit Sahraç yaparken konuşmacılar ise Mary Davies ( iş ve uğraşı terapisti), Tara Ritschel (dil ve iletişim terapisti) ile Emine Erbil ( iş ve uğraşı terapisti)’ di. İzmit Belediyesi katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliğin amacı otistik çocuklara yönelik eğitim öğretim süreçlerinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları üretmek, imkanları, materyalleri, teknolojik gelişmeleri paylaşmak, kurumlardaki iyi örnek ve uygulamaları tanıtmak, yönetici, öğretmen ve öğrencileri alandaki yenilikler konusunda bilgilendirmek, ülkelerin tarihi, kültürü ve eğitim sistemlerini daha iyi tanıtmak, barış sevgi kardeşlik ve dostluk duygularının geliştirmek ve eğitim ve öğretimin olumlu yönde etkilenmesine katkıda bulunmak olarak belirtildi.

Avrupa’da ve dünyada yeni uygulanmaya başlayan Duyusal Hikaye Çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi veren Cambian Group temsilcileri bu yöntemin otistik öğrencilere beceri kazandırmada çok önemli etkileri olduğunu belirttiler. İngiliz uzmanlar; uğraşı terapisi ve öğretim teknikleri etkinlikleri ve becerileri çocuğun seviyesine adapte edebilmek, program hazırlama, kazandırılan becerilerin değerlendirilmesi, otistik çocuklarla iletişim, duyusal etkinlikler, oyunlar ve akıllı ortam çalışması gibi konularda da cok önemli bilgilendirmelerde bulundular.

Eğitimcilere İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erhan Bağ ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir tarafından teşekkür plaketi verildi.

İzmit Belediyesi’ndeki diğer etkinlikte ise Acıbadem Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Soner Dileklen ve diyetisyen Ercan Kaplan tarafından belediye çalışanlarına “ İnsülin Direnci ve Obezit” konusunda eğitim verildi.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesindeki eğitimde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Has, belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini ve bundan sonra da bu tür eğitim etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile