Izmit'in Kurtulusunun 102'Inci Yili

Izmit'in Kurtulusunun 102'Inci Yili

Izmit’in Kurtulusunun 102’inci yili dolayisiyla Atatürk Aniti’na çelenk birakan Baskan Hürriyet, "Gelecege umutla bakarken geçmisimizden aldigimiz güçle Izmit’imizi daha ileriye tasimak için mücadele ediyoruz" dedi.

28 Haziran Izmit’in Kurtulusunun 102’inci yili dolayisi ile Atatürk Aniti’nda çelenk sunma töreni gerçeklesti. Sehitlere saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan törene Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, Izmit Kaymakami Yusuf Ziya Çelikkaya, Izmit Merkez Komutani Deniz Piyade Albay Ayhan Gedik ve vatandaslar katildi.

Törende konusan Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, "Bundan tam 102 yil önce, tüm yurtta oldugu gibi Izmitliler Anadolu’nun isgal edilemeyecegini bütün dünyaya gösterdi. Vatanseverler, Mustafa Kemal Atatürk önderliginde baslatilan kurtulus mücadelesinde Izmit’te destan yazdi. Izmit tarihi, kültürü ve dogal güzellikleri dikkatleri üzerine çekmis önemli bir sehirdir. Bu mirasa sahip çikma, gelecek nesillere daha güzel bir Izmit birakma sorumlulugunu tasidigimizi asla unutmuyoruz. Gelecek nesillere daha güzel bir Izmit birakmak isteyenlerden bir tanesi de Leyla Atakan’di. Kisa görev süresi içinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isaret ettigi Cumhuriyet kadini olabilmenin gururunu yasamis ve bundan tam 54 yil önce, 28 Haziran 1969 tarihinde Kocaeli Sanayi Fuari’ni Izmit’e kazandirmisti. Bugün hem Kurban Bayramini, hem Izmit’in Kurtulusunun 102’inci yilini hem de Kocaeli Sanayi Fuari’nin açilisini 54’üncü yilini kutluyoruz. Birçok bayrami bir arada kutluyoruz. Gelecege umutla bakarken geçmisimizden aldigimiz güçle Izmit’imizi daha ileriye tasimak için mücadele ediyoruz. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu topraklari vatan yapan bütün sehitlerimizi rahmetle aniyorum" diye konustu.

Törenin ardindan protokol üyeleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün makam arabacinin replikasina bindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile